/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fb69a539ef09f2b121193bf02b84bab8d.jpg)
Чому ваші баклажани швидко псуються: головні помилки зберігання
Баклажани – ніжний продукт, який швидко псується.
Щоб вони довше залишалися свіжими, важливо правильно їх вибирати та зберігати, пише Real Simple.
Як вибрати якісні баклажани?
Щоб овоч не зіпсувався через кілька днів, обирайте:
- Тверді, важкі плоди без вм’ятин і плям.
- З гладкою, блискучою шкіркою.
- Без тріщин і механічних пошкоджень.
Де і як правильно зберігати баклажани?
При кімнатній температурі
Якщо баклажани споживатимуться протягом 3-4 днів, їх краще тримати в темному, сухому місці при температурі +10...+13°C.
- Не зберігайте поруч із яблуками чи бананами – вони виділяють етилен, який прискорює псування.
- Не кладіть у пакети – без повітря овоч почне гнити.
У холодильнику
Для довшого зберігання баклажани можна покласти в холодильник, загорнувши у паперовий рушник. У відділенні для овочів вони можуть залишатися свіжими до тижня.
Що робити з нарізаними баклажанами
Нарізані баклажани швидко темніють, тому збризніть їх лимонним соком або покладіть у контейнер із водою. Використайте протягом 2-3 днів.
Як заморозити баклажани
- Наріжте овочі.
- Бланшуйте у киплячій воді 3-4 хвилини.
- Охолодіть у крижаній воді, обсушіть.
- Заморозьте на деко, а потім перекладіть у пакети.
У замороженому вигляді баклажани зберігаються до 6 місяців.
Раніше ми повідомляли, чому не можна зберігати помідори в холодильнику: руйнуємо популярний міф.
Секрети солодкого золота: як зберегти мед смачним та цілющим на довгі роки - більш детальніше на Знай.ua.
