Євросоюзу цікаво отримувати з України сире молоко, а не розвивати тут переробку
Євросоюзу цікаво отримувати з України сире молоко, а не розвивати тут переробку

Євросоюзу цікаво отримувати з України сире молоко, а не розвивати тут переробку

Прихід в український молокопереробний бізнес нових європейських гравців зараз малоймовірний.

Таку думку висловив співвласник компанії «Молокія» Віталій Ковальчук в інтерв’ю Delo.ua.

«Але ми можемо стати цікавими європейцям у випадку завершення війни, надання нам безпекових гарантій. Однак вони прийдуть на український ринок не для того, щоб розвивати переробну галузь України, а, скоріш за все, щоб забезпечити себе сировиною», — сказав він. 

Віталій Ковальчук зауважив, що в сусідніх країнах збудували величезні потужності з виробництва сухих молочних продуктів, і їм бракуватиме сировини. 

«У них молоде покоління майже не зацікавлене працювати у молочному скотарстві, тому виробництво молока в ЄС зменшуватиметься. Але їм буде вигідно брати сире молоко в Україні, де є сприятливі кліматичні умови», — пояснив співвласник компанії «Молокія».

Із вступом України в ЄС, на думку Віталія Ковальчука, наша молокопереробна галузь стикнеться з величезними проблемами — не зовсім чесною конкуренцією з боку європейських компаній. 

«Вони точно не будуть розглядати Україну як виробничий майданчик або інвестувати у виробничі потужності. ЄС має їх у себе, а з сучасними технологіями логістика сировини не є проблемою», — підсумував він.

Джерело матеріала
loader