Смачно та ситно: готуємо рис по-тайськи – ідеальна страва в піст
Смачно та ситно: готуємо рис по-тайськи – ідеальна страва в піст

Смачно та ситно: готуємо рис по-тайськи – ідеальна страва в піст

Доступні інгредієнти та дивовижний смак – саме те, що потрібно, аби зібрати рідних за столом. 30 хвилин – і одна з зірок азійської кухні вже до ваших послуг, розповідає 24 Канал з посиланням на "Є".

Рецепт рису по-тайськи

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 100 грамів довгозернистого рису;
– склянка води;
– 3 столові ложки соєвого соусу;
– 1 морквина;
– половина цибулі порей;
– 50 грамів зеленого горошку;
– 50 грамів кукурудзи;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– 100 грамів спаржі;
– 100 грамів броколі;
– 20 грамів імбиру;
– 1/2 столової ложки цукру;
– карі;
– сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Спершу ретельно промийте рис, змінюючи воду декілька разів, щоб вона стала прозорою. Потім відваріть його на малому вогні до повного випаровування рідини (краще заздалегідь зварити, щоб рис охолов і трохи підсох).
  2. Моркву наріжте на маленькі кубики або будь-якою іншою формою за вашим бажанням.
  3. Порей поріжте на півкільця.
  4. Розділіть броколі на невеликі суцвіття. Разом зі спаржевою квасолею занурте їх у киплячий окріп і відваріть близько 5 хвилин.
  5. Потім відкиньте овочі на друшляк і одразу обполощіть холодною водою, щоб зберегти насичений зелений відтінок.
  6. Гіркий перець подрібніть до дрібних шматочків. Зубчики часнику очистіть, розчавіть ножем і обсмажте їх на оливковій олії до легкого золотистого відтінку, постійно помішуючи лопаткою для максимального вивільнення аромату.
  7. Видаліть обсмажений часник зі сковороди, а замість нього додайте моркву, гіркий перець і порей.
  8. Через 2 – 3 хвилини внесіть до сковороди зелений горошок, кукурудзу і попередньо бланшовані броколі зі спаржею. Приправте трохи сіллю і цукром.
  9. Змішайте овочі ретельно і додайте подрібнений корінь імбиру.
  10. Продовжуйте готувати суміш на середньому вогні, доки овочі не стануть м'якими (приблизно 7 хвилин). Додайте до неї варений рис і перемішайте.
  11. Влийте соєвий соус і посипте суміш карі – перемішайте все ретельно. Тримайте на вогні ще кілька хвилин, щоб смаки з'єдналися, але слідкуйте, щоб рис залишається розсипчастим.

Смачного!

Ідеальний десерт: рецепт "Наполеона" в склянці.

Джерело матеріала
loader