/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F0cbe906626476f2401774d5108d311a5.jpg)
Смачно та ситно: готуємо рис по-тайськи – ідеальна страва в піст
Доступні інгредієнти та дивовижний смак – саме те, що потрібно, аби зібрати рідних за столом. 30 хвилин – і одна з зірок азійської кухні вже до ваших послуг, розповідає 24 Канал з посиланням на "Є".
Рецепт рису по-тайськи
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 100 грамів довгозернистого рису;
– склянка води;
– 3 столові ложки соєвого соусу;
– 1 морквина;
– половина цибулі порей;
– 50 грамів зеленого горошку;
– 50 грамів кукурудзи;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– 100 грамів спаржі;
– 100 грамів броколі;
– 20 грамів імбиру;
– 1/2 столової ложки цукру;
– карі;
– сіль та перець до смаку.
Приготування:
- Спершу ретельно промийте рис, змінюючи воду декілька разів, щоб вона стала прозорою. Потім відваріть його на малому вогні до повного випаровування рідини (краще заздалегідь зварити, щоб рис охолов і трохи підсох).
- Моркву наріжте на маленькі кубики або будь-якою іншою формою за вашим бажанням.
- Порей поріжте на півкільця.
- Розділіть броколі на невеликі суцвіття. Разом зі спаржевою квасолею занурте їх у киплячий окріп і відваріть близько 5 хвилин.
- Потім відкиньте овочі на друшляк і одразу обполощіть холодною водою, щоб зберегти насичений зелений відтінок.
- Гіркий перець подрібніть до дрібних шматочків. Зубчики часнику очистіть, розчавіть ножем і обсмажте їх на оливковій олії до легкого золотистого відтінку, постійно помішуючи лопаткою для максимального вивільнення аромату.
- Видаліть обсмажений часник зі сковороди, а замість нього додайте моркву, гіркий перець і порей.
- Через 2 – 3 хвилини внесіть до сковороди зелений горошок, кукурудзу і попередньо бланшовані броколі зі спаржею. Приправте трохи сіллю і цукром.
- Змішайте овочі ретельно і додайте подрібнений корінь імбиру.
- Продовжуйте готувати суміш на середньому вогні, доки овочі не стануть м'якими (приблизно 7 хвилин). Додайте до неї варений рис і перемішайте.
- Влийте соєвий соус і посипте суміш карі – перемішайте все ретельно. Тримайте на вогні ще кілька хвилин, щоб смаки з'єдналися, але слідкуйте, щоб рис залишається розсипчастим.
Смачного!
Ідеальний десерт: рецепт "Наполеона" в склянці.
