/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F9932801baa1339295ac8ca1f5ac6d8c2.jpg)
Стародавня українська страва: рецепт засипаної капусти
Це старовинна страва, яку також називали "весільною капустою".
Засипана капуста – це страва, яку готували ще козаки та дуже полюбляв Іван Франко. Називають її також "тиманівською кашею" та готують на Львівщині, а саме з —Дрогобиччині. Засипана капуста належить до культурної нематеріальної спадщини України. Рецептом поділилась кулінарна блогерка, яка пише під ніком diana_kulikovska.
Засипана капуста
Інгредієнти:
- капуста квашена — 400 г;
- пшоно — 150 г;
- сало — 150 г;
- 1 велика цибулина;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. борошна;
- 4 ст. л. сметани;
- 100 мл води;
- сіль за смаком.
Капусту заливаємо водою, так щоб покрила її на 2/3 см зверху, ставимо на середній вогонь і варимо 1 годину. Пшоно промиваємо під проточною водою і залишаємо у воді, щоб пішла гіркота.
Нарізаємо сало шматочками і смажимо на пательні. Коли шкварки готові, на тій же олії смажимо цибулю нарізану кубиком.
Далі готуємо заливку, одне яйце збиваємо і додаємо до борошна, додаємо воду і сметану, гарно перемішуємо, щоб не було грудочок.
На капусту викладаємо пшоно, але не мішаємо, щоб воно не пригоріло. Варимо до готовності на середньому вогні, поки зернятка пшона не полопаються.
Зменшуємо вогонь і додаємо заливку та частину цибулі, перемішуємо і варимо ще 5 хвилин на малому вогні. Зверху викладаємо шкварки і ваша засипана капуста готова.
Читайте також:
Король страв закарпатської кухні: рецепт справжнього бограча
Як приготувати найсмачніший борщ: покроковий рецепт
Як приготувати тісто для вареників: топ найкращих рецептів
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fa15021230582bc91d618f3d7c2386296.jpg)
Якщо зробити перше підживлення смородини цими добривами, урожаю не буде
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fda71d3c6872735dea5cfaec201570de2.jpg)
Таємничий ядерний бункер у Празі відкрили для екскурсій: вхід – безплатний
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F079964677e030c4db9d7058808d52b47.jpg)
Як поєднати різні стилі в інтер'єрі: 5 найкращих комбінацій
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F0286888c9bd3cb1b47640758ba00c776.jpg)
Смачно і недорого: рецепт швидких хачапурі з лаваша
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F57e2cbcdaa5ea966216ba38e78edbd76.jpg)
Просто, швидко та смачно: рецепт ковбаси на Великдень, який не потребує багато клопотів
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F0bbb362eab484dfadd77ee195a5f8977.jpg)
Найшвидша страва на вечерю з 5 інгредієнтів: рецепт рагу з капустою та ковбасками
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F339123492e78a2253f3125892b3e4ae9.jpg)