Вона має бути у великодньому кошику: рецепт домашньої солоної грудки
Вона має бути у великодньому кошику: рецепт домашньої солоної грудки

Вона має бути у великодньому кошику: рецепт домашньої солоної грудки

Це ніжний молочно-яєчний сир, який має щільну текстуру та приємний вершковий смак, повідомляє 24 Канал з посиланням на TikTok emiliya.yevtushenko. Вона схожа на домашній сир, але завдяки яйцям і сметані виходить більш пружною та ідеально підходить для святкового столу.

Рецепт солоної грудки

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 літр молока;
– 10 яєць (домашні – для кращого кольору);
– 1,5 чайної ложки солі;
– 200 грамів сметани 21%;
– 70 грамів вершкового масла;
– пучок кропу.

Приготування:

  1. Яйця збийте вінчиком до однорідної консистенції.
  2. У каструлі підігрійте молоко, додайте сіль, сметану, збиті яйця та подрібнений кріп.
  3. Варіть на малому вогні, постійно помішуючи, поки маса не почне згортатися, а сироватка відділятися.
  4. У сито викладіть марлю, складену у кілька шарів.
  5. Процідіть масу через сито, добре загорніть у марлю та залиште на 7–8 годин, щоб стекла зайва рідина.
  6. Після цього розгорніть та наріжте порційними шматками.

Перевірений роками: рецепт паски від Лілії Цвіт

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader