/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fdfc32f12baa7576c0e7aa69e94be4e01.jpg)
Вона має бути у великодньому кошику: рецепт домашньої солоної грудки
Це ніжний молочно-яєчний сир, який має щільну текстуру та приємний вершковий смак, повідомляє 24 Канал з посиланням на TikTok emiliya.yevtushenko. Вона схожа на домашній сир, але завдяки яйцям і сметані виходить більш пружною та ідеально підходить для святкового столу.
Рецепт солоної грудки
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 літр молока;
– 10 яєць (домашні – для кращого кольору);
– 1,5 чайної ложки солі;
– 200 грамів сметани 21%;
– 70 грамів вершкового масла;
– пучок кропу.
Приготування:
- Яйця збийте вінчиком до однорідної консистенції.
- У каструлі підігрійте молоко, додайте сіль, сметану, збиті яйця та подрібнений кріп.
- Варіть на малому вогні, постійно помішуючи, поки маса не почне згортатися, а сироватка відділятися.
- У сито викладіть марлю, складену у кілька шарів.
- Процідіть масу через сито, добре загорніть у марлю та залиште на 7–8 годин, щоб стекла зайва рідина.
- Після цього розгорніть та наріжте порційними шматками.
Перевірений роками: рецепт паски від Лілії Цвіт

