/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F383fab998837d32364effa3713ef2099.jpg)
Не впаде жодної сльозинки: як швидко нарізати цибулю та не "розплакатися"
Ви дізнаєтеся:
Цибуля — один із основних продуктів на кухні. Її додають практично до кожної страви, адже вона має специфічний смак, додає пікантності й гостроти. Але під час чищення й нарізання цибулі очі починають сильно сльозитися, крім того, залишається стійких запах овоча на дощечці чи руках. Главред дізнався, як нарізати цибулю без дискомфорту для очей та сильного запаху.
Авторка контенту в Instagram @kelseynixon рекомендує замочити цибулю у крижаній воді приблизно на 10 хвилин після нарізання.
"Цибуля містить сполуки сірки, які вивільняються в повітря, коли ви її ріжете. Ці сполуки змішуються з вологою у ваших очах, створюючи м'яку форму сірчаної кислоти, яка призводить до відчуття печіння. Коли ви замочуєте цибулю в крижаній воді, холодна температура допомагає сповільнити реакцію, яка вивільняє ці подразнюючі сполуки. Крім того, вода розбавляє деякі сполуки сірки, зменшуючи інтенсивність укусу цибулі", - пояснили у Parade.
Відомо, що вимочена цибуля у воді стає хрусткішою та м'якшою, що добре підходить для салатів чи бутербродів.
А найкраще те, що цей спосіб також зменшує будь-який затяжний післясмак і запах з ротової порожнини. Ви можете насолоджуватися цибулею під час обіду і не турбуватися про те, що вона зіпсує вам весь день.
Як прибрати затяжний післясмак цибулі - дивіться відео:
Якщо хочете нарізати цибулю без дискомфорту для очей, спеціалісти рекомендують охолоджувати овоч перед нарізанням впродовж 30 хвилин. За допомогою цього методу уповільнюється дія ферментів сірки, внаслідок чого зменшується ймовірність того, що ви будете плакати через цибулю.
Крім того, експерти рекомендують використовувати найгостріший ніж, адже тупий подрібнює клітини цибулі, а не нарізає їх.
Інші новини:

