/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2Fc70d8e1e17c48fbef9d29fba569d846d.jpg)
Пісне меню: рецепт ситного салату із запечених овочів з оригінальною заправкою
Напрочуд смачний і ситний салат із запечених овочів нагадує вінегрет, але він набагато смачніший.
Такий салат можна приготувати із запечених на відкритому вогні овочів, так вийде ще смачніше. Але смачно вийде, якщо запекти овочі й у духовці. Подавайте салат як самостійну страву, або разом із запеченою картоплею, кашею за вашим смаком, рибою, або вегетаріанськими котлетами. Фокус розповість, як приготувати такий салат.
Салат із печених овочів
Інгредієнти:
- гарбуз — 400 г;
- корінь селери — 1 шт;
- буряк — 1 шт;
- червона солодка цибуля — 2 шт;
- свіжа зелень (петрушка, кінза, базилік або суміш);
- оливкова олія, сіль, свіжомелений чорний перець.
Для заправки:
- оливкова олія — 100 мл;
- цибуля шалот — 1 шт;
- гірчиця зерниста — 2 ст. л.;
- червоний винний оцет — 1 ст. л.;
- часник — 2 зубчики;
- мед — 1 ч. л.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Загорніть буряк у фольгу і запікайте протягом 1 години, потім обдайте холодною водою, очистіть і наріжте невеликими часточками. Наріжте гарбуз і селеру однаковими скибочками завтовшки 1,5 см, цибулю — товстими четвертинками. Розкладіть підготовлені овочі на деко, посоліть, поперчіть і полийте олією. Запікайте до м'якості приблизно 30 хвилин.
Шалот і часник для заправки наріжте якомога дрібніше. Посипте сіллю і перцем, полийте оцтом. Перемішайте і дайте постояти близько 30 хвилин. Додайте решту інгредієнтів і ретельно перемішайте. Зелень дрібно наріжте. Перекладіть усі запечені овочі в салатник, полийте заправкою, посипте зеленню і перемішайте. Дайте постояти хоча б 15 хвилин і подавайте.
Читайте також:
Корисно і смачно: рецепт простого вітамінного салату
Вишукана страва: рецепт салату з курячою печінкою, гранатом і руколою
Салат за 5 хвилин: як швидко приготувати смачну та пікантну страву

