Золотиста скоринка та ніжна начинка: картопляні зрази, які можна в піст
Золотиста скоринка та ніжна начинка: картопляні зрази, які можна в піст

Золотиста скоринка та ніжна начинка: картопляні зрази, які можна в піст

Сьогодні 24 Канал пропонує приготувати картопляні зрази з капустою. Їх спокійно можна споживати й тим людям, що тримають піст.

Картопляні зрази з капустою

  • Час: 1 година
  • Порції: 10

Інгредієнти:
– 300 грамів капусти білокачанної молодої;
– 500 грамів картоплі;
– 60 грамів цибулі;
– 50 грамів моркви;
– 1 яйце;
– 115 грамів борошна;
– 30 грамів томатної пасти;
– 0,5 чайної ложки часнику сушеного;
– сіль – на смак;
– перець чорний мелений – на смак;
– 60 – 75 мілілітрів олії рослинної;
– 30 грамів вершкового масла.

Приготування:

  1. Картоплю очистьте, помийте і відваріть до готовності. Злийте воду і залиште в каструлі під кришкою, щоб овочі обсохли.
  2. Товкачкою розімніть картоплю в пюре, додайте вершкове масло і посоліть.
  3. Поки картопля остигає, очистьте й наріжте цибулю, моркву натріть, а капусту – нашаткуйте.
  4. На половині рослинної олії обсмажте моркву та цибулю, поки вони не стануть м'якими. Після цього всипте капусту і готуйте ще кілька хвилин.
  5. Розведіть томатну пасту 50 мілілітрами теплої води та вилийте до овочів. Додайте спеції, перемішайте і тушкуйте 10 хвилин. Якщо в овочах залишиться вода, відкрийте кришку і випарте воду.
  6. Охолодіть начинку і приготуйте тісто. У мисці збийте яйце і змішайте з картоплею. Додайте 75 грамів борошна і вологими руками поділіть тісто на 10 частин.
  7. Тепер приготуйте зрази. Сформуйте корж, викладіть всередину начинку та закрийте. Надайте форму й обваліть в борошні, що залишилося.
  8. Обсмажте їх до рум'яності. Тарілку застеліть паперовою серветкою і зрази викладіть на неї, щоб зайвий жир стік.

Готово!

Теж смачно: стейки з запеченої капусти та пармезаном.

Джерело матеріала
loader
loader