/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F433%2F171b9aa6ed9f72233b43efe20a2b12c8.jpg)
Напій з кавомашин не фільтрує небезпечні сполуки, які підвищують рівень холестерину
Нове дослідження вчених Швеції показало найнебезпечніший спосіб приготування кави, який не провокує підвищення холестерину.
Результати були опубліковані в журналі Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases.
Кофе брейк
Зазвичай коротка перерва на каву добре відновлює енергію. На роботі каву найчастіше готують у спеціальних автоматах, хоча деякі компанії організовують для співробітників навіть міні-кав’ярні з баристами.
Спосіб приготування кави насправді має неабияке значення. По-перше це впливає на смак, а по- друге, на стан здоров’я.
Адже на відміну від напою у турці крапельні кавоварки з паперовим фільтром ефективно видаляють небезпечні речовини.
– З огляду на те, скільки кави споживають на робочих місцях у Швеції, ми хотіли дізнатися, як з чим справляються офісні кавомашини, – зазначає Девід Іггман, керівник дослідження.
Виявилось, що більшість зразків кави реально підвищували рівень холестерину, що у подальшому могло спровокувати серцево-судинні захворювання.
Найбільш небезпечною була кава, яку варили на піску або просто запарювали окропом у френч-пресі чи чашці.
Каву, що отримували через спеціальний фільтр у крапельній кавоварці, містила набагато менше сполук.
Тож попри певні переваги, як-от прискорення ліпозу, процесу, який допомагає спалювати жир на 10–15% швидше, вчені дійшли цікавого висновку: процес фільтрації має вирішальне значення для речовин, що підвищують рівень холестерину.
Безпечна доза
За інформацією експертів, надмірна кількість кави може викликати тривожність, безсоння, головний біль і втому.
Безпечною дозою вважається до 300 мг кофеїну протягом доби, що дорівнює приблизно трьом порціям еспресо або 500 мл фільтр-кави.
Джерело: SciTechDaily

