/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F667039cc89889d08270d5c25254fb87f.jpg)
Ніхто не повірить, що в них немає м’яса: простий рецепт котлет з вівсянки
Котлети виходять надзвичайно смачними та соковитими.
Вівсянка — одна із круп, яка має багато корисних властивостей. Адже 100 г вівсяних пластівців містять 26% добового споживання вітаміну В1, 6% вітаміну В6, 6% вітаміну Е, 2% вітаміну В3, близько 65% від добового споживання фосфору, 31% магнію, 24% заліза, 22% цинку, 2% калію, 4% кальцію. Вівсяні пластівці також є джерелом бета-глюкану — це тип клітковини, який зменшує голод та покращує відчуття ситості.
Під час Великого посту можна приготувати котлети з вівсянки. Це гарантовано буде корисно та смачно.
Інгредієнти:
- 300 г вівсяних пластівців
- 1 цибулина
- 1 яйце
- 1 морквина
- 70 г борошна
- сіль, перець на смак
- панірувальні сухарі
Приготування:
Залийте вівсяні пластівці окропом. Води потрібно стільки, щоб вівсянка добре покрилася. Підсмажте натерту моркву й дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору й додайте до залитих пластівців, додайте яйце. Посоліть, поперчіть, додайте борошна і добре все перемішайте.
Обсмажуйте з обох сторін на добре розігрітій сковорідці на середньому вогні.
Подавайте котлетки гарячими з улюбленим соусом або свіжою зеленню. Такі котлетки підійдуть не тільки тим, хто дотримується Посту — вони можуть стати смачним гарніром до риби або м’яса.
Раніше ми писали, як приготувати гарячий шоколад вдома. Про це читайте у новині.

