/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F20bbabe91dcb15113bfc3c3fbd5181f6.jpg)
Чи безпечно підігрівати їжу в мікрохвильовці: розбираємо міфи та факти
Досі існує багато міфів про те, що обробка їжі "вбиває" всі вітаміни або навіть робить її шкідливою під час приготування у мікрохвильовці.Розбираємося, чи справді варто боятися підігрівати їжу в мікрохвильовці та що кажуть науковці.Дієтолог Світлана Фус розвіяла міфи і розповіла про наукові факти про мікрохвильовку.Насправді будь-яка термічна обробка впливає на склад продуктів. Але дослідження показують, що мікрохвильове нагрівання навіть краще зберігає вітаміни, ніж варіння у воді, оскільки відбувається швидше і без зайвої рідини.Цей міф виник через неправильне розуміння принципу роботи пристрою. Мікрохвильове випромінювання не залишається в їжі - воно лише нагріває молекули води, жиру та вуглеводів. Випромінювання зникає, як тільки вимикається піч.Сучасні пристрої мають надійний захист, що не дає хвилям виходити назовні. Якщо мікрохвильова піч не має механічних пошкоджень, вона не становить загрози для здоров'я.Не всі матеріали підходять для мікрохвильовки. Безпечними є скляний, керамічний та спеціальний пластиковий посуд. Металевий та деякі види пластику можуть бути небезпечними.Гортайте в галереї факти та міфи про мікрохвильовку.Мікрохвильова піч не робить їжу шкідливою і не випромінює радіацію. Вона зручна, швидка та в деяких випадках навіть краще зберігає корисні речовини. Головне - правильно вибирати посуд та дотримуватися правил використання.

