/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F1e25eb3444cc5b2c14d99f8f8ee628f2.jpg)
Як зробити чудодійне добриво з яєчної шкарлупи: декілька простих кроків
Яєчна шкаралупа – натуральне добриво, яке врятує ваші рослини.
Ключове:
Яєчна шкаралупа – природне джерело кальцію, який необхідний для здорового росту рослин. Його дефіцит може спричинити розвиток гнилі на томатах, перцях, баклажанах та інших овочах. Як зазначають експерти Flowers Gardenia, шкаралупа містить не лише кальцій, а й корисні елементи, зокрема магній, фосфор і калій, які сприяють гармонійному розвитку культур, пише Главред.
Як зробити добриво з яєчної шкарлупи?
Приготувати добриво з яєчної шкаралупи можна дуже просто:
- Використані яйця ретельно промийте.
- Висушіть шкаралупу та зберігайте у контейнері, поки не назбирається достатня кількість.
- Щоб позбутися бактерій, шкаралупу можна запекти в духовці (180°C, 20 хв) або добре висушити на сонці.
- Зробіть порошок за допомогою ступки, кавомолки або качалки.
- Додайте 2 ст. л. шкаралупного порошку до 2 ст. л. оцту. Реакція дозволяє вивільнити кальцій у легкозасвоюваній формі.
- Зачекайте 3 хвилини, потім змішайте суміш із 2 л води.
- Полийте рослини, які особливо потребують кальцію: томати, перці, баклажани, а також шпинат і мангольд.
Додаткові поради для кращого результату:
Використання яєчної шкаралупи – це простий, екологічний та економний спосіб покращити стан ґрунту і зміцнити здоров’я рослин без зайвих витрат.
Також садівник показав, як зібрати великий урожай часнику.
Більше цікавих новин про город і сад:

