/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F590307ace80b8f593abe009429bd3664.jpg)
Пиріг із залишків: як перетворити гречку та картоплю на кулінарний шедевр, рецепт смачного пирога
Картопля та гречка – найулюбленіші гарніри українських сімей. Однак дуже часто після їди вони залишаються.
У такому випадку можна приготувати смачний пиріг, де в начинку додати гречку і картопля, що залишилася.
Цим рецептом поділився фудблогер на своїй сторінці Інстаграм.
Інгредієнти
Опара:
- Борошно – 100 грамів
- Тепла вода – 200 мл
- Сухі дріжджі – ч.л.
- Цукор – 1 ст. ліжка
Тісто:
- Борошно – 300 грамів
- Олія - 2 ст. ложки
- Сіль – щіпка
Начинка:
- Картопля варена - 500-600 грамів
- Варена гречка – 300 грамів
- Цибуля + олія – 1 штуки
- сіль, перець – до смаку.
Як приготувати:
Спочатку готуємо опару. Для цього змішуємо всі інгредієнти та залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.
Після цього додаємо борошно, сіль, замішуємо тісто і вливаємо олію.
Для начинки зваріть картоплю та гречку. Цибулю нарізати кубиками і обсмажити до золотистого кольору. Змішайте гречку, картопля, цибуля, сіль, перець і перемішайте до однорідності.
Розділіть тісто на дві частини: одна частина має становити 2/3 частину загальної маси.
Більшу частину тесту розкотіть, перекладіть у форму і сформуйте бортики в 2 см. Викладіть начинку і накрийте тестом, що розкотив.
Готовий пиріг змастіть збитим із сіллю яйцем.
Випікати потрібно за температури 170 градусів 40 хвилин.
Раніше ми повідомляли про гарячі бутерброди із сюрпризом: ситний сніданок із того, що є в холодильнику, рецепт.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fa72b32c4eec7f9506f49d34c9769e301.jpg)
Тільки не викидайте: ось що зробити з гнилими опавшими яблуками
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fe657bce2deacc85ce801a5c8f6f1e5ce.jpg)
Який хліб найкорисніший і найшкідливіший для здоровʼя та вашої фігури
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F2c4f877d90587add50e405eb84788af5.jpg)
На смак як улюблена цукерка дитинства: як приготувати яблучне повидло "Дюшес"
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fbd92ceb54b4bf578a12f95207b517d97.jpg)
Один запах, який мухи ненавидять: коштує копійки
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fa60c967e06db1ba262b9bf38331affff.jpg)
Гороскоп Таро на завтра, 1 серпня: хороші новини для Раків, рішення для Водоліїв
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F6f766c1b2b7fc5671b079108006fd1b8.jpg)
"Дубайський шоколад чи матча": в Одесі узбережжя моря вкрило зеленим килимом
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F76d31164da1bae638acd28f8d3324343.jpg)