/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F8b4ada451368f738f29a6f6a2291f982.jpg)
Простіше, ніж здається: як прибрати зайву сіль із супу
Ви дізнаєтесь:
У кожного, мабуть, була ситуація, коли в страві ідеально все, окрім балансу спецій, адже вона дещо пересолена. Багато хто у таких випадках просто позбувається страви, хоча її смак можна легко виправити.
Главред дізнався, що робити, якщо переборщив із сіллю у супі. Як пише The Kitchn, достатньо розуміти, що нейтралізує сіль у їжі та додати цей інгредієнт у каструлю.
Наприклад, якщо ви готуєте вершковий суп, можна додати до нього більше молочних продуктів. Небагато жирних вершків, йогурту або сметани, залежно від рецепту, можуть замаскувати солоний присмак.
Зменшити солоність у супі може звичайна вода або бульйон. 300-500 мл звичайної води допоможуть зробити смак солі більш м'яким.
Ще один варіант, про який варто згадати, коли виникає думка "Що додати, якщо я пересолив суп?" - це сік лимона або трохи оцту, які можуть нейтралізувати сіль за рахунок кислоти.
Читайте також:
Що таке The Kitchn?
The Kitchn - найкращий незалежний продовольчий сайт у США, що допомагає щомісячній аудиторії у 27 мільйонів почуватися як вдома на своїх кухнях щодня. Автори публікують статті про лайфхаки і поради, які можна застосовувати під час приготування їжі.

