/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F2f9ad542d46f234ec5ce5806d5677c5a.jpg)
Що буде, якщо запивати їжу
Серед людей побутує думка, що під час їжі в жодному разі не можна пити. Мовляв, випита рідина під час їжі знижує концентрацію шлункового соку.Насправді ж запивання їжі не несе в собі жодної загрози для травлення. Воно не завдає шкоди виробленню шлункового соку і аж ніяк не відбивається на рівні його кислотності, пише pixelinform.Розбавити шлунковий сік - завдання досить складне. Оскільки наш організм є системою, що саморегулюється, і прагне, щоб кислотність шлункового вмісту становила близько 2рН, що відповідає кислому середовищу.Тому питво під час їжі не ускладнює перетравлення твердої їжі. Додаткова рідина, що надходить в організм під час їжі, здатна викликати відчуття насичення, але ніяк не ситість. Коли вода залишить шлунок, а це станеться вже через 15-20 хвилин, ви знову захочете їсти.

