2 варіанти, як легко зробити глазур на паски: не буде обсипатися і липнути до рук
2 варіанти, як легко зробити глазур на паски: не буде обсипатися і липнути до рук

2 варіанти, як легко зробити глазур на паски: не буде обсипатися і липнути до рук

Є кілька способів, як зробити глазур на паску, яка буде дуже гарно триматися.

Ви дізнаєтеся:

Одним із важливих елементів паски є глазур. Найчастіше її готують з яєчного білка і цукру, проте така прикраса легко обсипається, якщо приготувати її неправильно. Але є ще низка варіантів, як легко зробити глазур, щоб вона не липнула до рук і не обсипалася.

Главредрозповість про два варіанти, з чого зробити глазур на паски.

1. Желатинова глазур

Авторка YouTube-каналу "Лілія Цвіт" розповіла, як вона готує желатинову глазур. За словами господині, така глазур не липне до рук, не кришиться при нарізанні та не відстає від паски.

Інгредієнти:

Желатин потрібно залити холодною водою, перемішати і залишити на 10 хвилин, щоб він набух. У сотейник насипати цукор і налити воду. Увімкнути плиту, щоб сироп закипів і цукор розчинився.

Довго варити не потрібно. Як буде видно, що цукор розчинився, зняти сотейник з плити. Далі у гарячий сироп додати набухлий желатин і все добре перемішуємо.

"Желатин повинен повністю розтанути та розчинитися в сиропі. Збиваємо кілька хвилин, доки маса не почне густішати і стане такою стійкою та пишною. Глазур дуже швидко застигає, тому треба робити все швидко. Але якщо ви не встигли змастити свої пасочки, залишилась ще глазур і вона охолонула, то просто підігріваємо її на водяній бані. Готову охолоджену паску змащуємо теплою глазур’ю", – зазначила авторка відео.

Після того, як ви змастили пасочки глазур’ю, можна прикрасити їх за бажанням.

Авторка зазначає, що такої кількості глазурі вистачать на оздоблення 5-6 доволі великих пасок.

Дивіться відео про те, як легко зробити желатинову глазур:

2. Білкова глазур

Також досить великою популярністю користується білкова глазур. Блогерка Тетяна Чижович розповіла, як її приготувати.

Інгредієнти для білкової глазурі:

В сотейник всипати цукор і влити воду. Поставити все разом на вогонь і зварити сироп. Сироп від початку закипання потрібно проварити 7 хвилин на маленькому вогні.

В окремій ємності збити охолоджені білки. Їх потрібно збивати до посвітління та збільшення у об'ємі, до густих піків. До збитих білків поступово влити сироп і продовжувати збивати все разом ще 5-7 хвилин. Білкова маса повинна стати трішки густою та глянцевою.

Глазур потрібно використовувати одразу, тому що вона швидко застигає. Наносити глазур на охолоджені паски за допомогою ложки.

За словами авторки відео, такої кількості глазурі повинно вистачити на 5 середніх пасок. Глазур повинна засохнути приблизно за годину.

Також авторка наголосила, що для того, щоб глазур вийшла гарна і застигла, варто дотримуватися таких правил: не змінювати пропорції рецепту і наносити глазур тонким шаром.

Дивіться відео, як зробити білкову глазур:

Вас також може зацікавити:

Що таке паска



Паска - це великодній хліб у південноросійській, українській та білоруській кухнях. У Центральній Росії та на півночі основна назва - "кулич", а паскою називають страву із сиру у вигляді усіченої пірамідки.

Паска - один із найдавніших символів Воскресіння Христа. Вона подібна до артоса - особливого круглого високого хліба із зображенням хреста і тернового вінця. Артос у храмі означає жертву за людей - самого Христа. У великодньому частуванні відображена віра християн у незриму присутність воскреслого Господа за їхньою святковою трапезою.

Джерело матеріала
loader
loader