Найніжніша вершкова паска, що тане у роті: рецепт, який ви захочете повторювати кожного року
Найніжніша вершкова паска, що тане у роті: рецепт, який ви захочете повторювати кожного року

Найніжніша вершкова паска, що тане у роті: рецепт, який ви захочете повторювати кожного року

Ця паска виходить дуже ніжною, ароматною, волокнистою, а головне — довго не черствіє.

Процес приготування:.

Спочатку приготуємо опару.

Для цього беремо 100 мл теплого молока і додаємо кілька ложок цукру.

Потім додаємо дріжджі та кілька ложок борошна, що вже були відміряні для рецепту.

Все добре перемішуємо, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 20 хвилин.

Тим часом готуємо основу: розігріваємо вершки та масло, доводимо до кипіння, додаємо 120 г борошна і перемішуємо до утворення однорідної маси.

Після цього з’єднуємо основу з опарою.

Додаємо яйця, жовтки, цукор, просіяне борошно, ванільний цукор та цедру.

Не забуваємо про сметану і олію.

Усе ретельно перемішуємо і викладаємо тісто у форми на чверть їхнього об’єму.

Розігріваємо духовку до 160 градусів і ставимо паски на випікання.

Печемо близько 1 години 20 хвилин.

Коли паски будуть сухі всередині, виймаємо їх, даємо охолонути і починаємо декорувати.

Для оздоблення можна зробити бокову глазур, прикрасити вершковим кремом або використовувати покриття з молочного шоколаду.

Смачного!.

Джерело матеріала
loader
loader