Чому тріскається паска: найпоширеніші помилки й способи "порятунку"
Чому тріскається паска: найпоширеніші помилки й способи "порятунку"

Чому тріскається паска: найпоширеніші помилки й способи "порятунку"

Але не біда – розв'язати цю проблему абсолютно реально. Чому тріскається паска і як це виправити розповідає 24 Канал.

Чому тріскається паска

Поширеною проблемою, яка може виникнути в процесі випікання пасом, є розтріскування тіста. Експерти зазначають, що існує кілька факторів, які можуть сприяти виникненню цієї проблеми, зокрема:

  • неякісне борошно – при виборі слід враховувати як сорт, так і спосіб помелу. Рекомендується використовувати пшеничне борошно першого ґатунку, оскільки воно має вищий вміст клейковини та крохмалю. Цей вид борошна сприяє отриманню більш еластичного тіста, яке зберігає форму під час випікання.
  • забагато борошна – суворо дотримуйтеся пропорцій, зазначених у рецептах. Щоб переконатися, що тісто досягло правильної консистенції, рекомендується перевірити його, розрізавши ножем – якщо тісто не прилипає до леза, воно вважається готовим до випікання.
  • висока температура – коли паски випікаються при температурі 180 градусів або вище, бажано знизити температуру на 10 – 15 градусів.

Що робити, якщо тріснула паска при випіканні

Якщо в процесі випікання тісто все ж потріскалося, змастіть уражені ділянки збитим яйцем в кінці випікання, щоб замаскувати тріщини. Цей простий прийом покращить зовнішній вигляд вашої випічки.

Поради для випікання паски:

  • не ставте тісто поруч із відчиненими вікнами. Воно не любить протягів, тому подбайте про те, щоб у приміщенні було тепло;
  • використовуйте продукти для приготування пасок лише кімнатної температури;
  • обов'язково просійте борошно;
  • вимішуйте тісто руками;
  • якщо паска підгорає згори, відріжте шматок фольги, змастіть вершковим маслом і накрийте формочки з тістом.

Вдалих вам пасочок!

А ви знаєте: як гарантувати жовтий колір паски.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader