/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F20a909c3cfd48a629ca35e6c08443302.jpg)
Чому тріскається паска: найпоширеніші помилки й способи "порятунку"
Але не біда – розв'язати цю проблему абсолютно реально. Чому тріскається паска і як це виправити розповідає 24 Канал.
Чому тріскається паска
Поширеною проблемою, яка може виникнути в процесі випікання пасом, є розтріскування тіста. Експерти зазначають, що існує кілька факторів, які можуть сприяти виникненню цієї проблеми, зокрема:
-
неякісне борошно – при виборі слід враховувати як сорт, так і спосіб помелу. Рекомендується використовувати пшеничне борошно першого ґатунку, оскільки воно має вищий вміст клейковини та крохмалю. Цей вид борошна сприяє отриманню більш еластичного тіста, яке зберігає форму під час випікання.
-
забагато борошна – суворо дотримуйтеся пропорцій, зазначених у рецептах. Щоб переконатися, що тісто досягло правильної консистенції, рекомендується перевірити його, розрізавши ножем – якщо тісто не прилипає до леза, воно вважається готовим до випікання.
- висока температура – коли паски випікаються при температурі 180 градусів або вище, бажано знизити температуру на 10 – 15 градусів.
Що робити, якщо тріснула паска при випіканні
Якщо в процесі випікання тісто все ж потріскалося, змастіть уражені ділянки збитим яйцем в кінці випікання, щоб замаскувати тріщини. Цей простий прийом покращить зовнішній вигляд вашої випічки.
Поради для випікання паски:
- не ставте тісто поруч із відчиненими вікнами. Воно не любить протягів, тому подбайте про те, щоб у приміщенні було тепло;
- використовуйте продукти для приготування пасок лише кімнатної температури;
- обов'язково просійте борошно;
- вимішуйте тісто руками;
- якщо паска підгорає згори, відріжте шматок фольги, змастіть вершковим маслом і накрийте формочки з тістом.
Вдалих вам пасочок!
А ви знаєте: як гарантувати жовтий колір паски.

