/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F2d8bd1db4d47af0db98939487c7323ca.jpg)
У Франції варять яйця тільки так: кулінарний трюк, щоб шкаралупа легко знімалася одним рухом
Чистити варені яйця — завдання, яке знайоме практично кожному.
Однак знаменитий кухар Крістофер Кімбалл, засновник “America’s Test Kitchen”, стверджує, що більшість із нас все це робили неправильно.
У своєму Tik.
Tok-акаунті він поділився, що ключ до успіху полягає не в часі варіння, а в правильному охолодженні.
“Усі роблять помилку при очищенні яєць”, — каже Кімбалл.
“Під час мого перебування в Парижі я зрозумів, що справа не в тому, як варити яйце, а в тому, як його охолоджувати”.
Саме тоді, за його словами, він відкрив техніку, яка кардинально змінила його підхід до варених яєць.
Суть методу полягає в тому, щоб варити яйце рівно 8 хвилин і 40 секунд, а потім одразу опустити його в крижану ванну на три хвилини.
Різкий перепад температур дозволяє жовтку залишатися м’яким і вологим, а білку без зусиль відділятися від шкаралупи.
“Цей секрет простий: крижана ванна на три хвилини.
Вона змушує яйце зсередини трохи стиснутися і відділитися від шкаралупи, що дозволяє їй легко знятися”, — пояснив шеф.
Процес приготування виглядає так:.
Закип’ятіть воду.
Обережно покладіть яйця в киплячу воду.
Засічіть 8 хвилин 40 секунд.
Після варіння відразу покладіть яйця в велику миску з льодом.
Залиште їх там на три хвилини.
Дістаньте й насолоджуйтеся тим, як шкаралупа злітає за секунду.
Цю методику вже перевірили тисячі користувачів Tik.
Tok і були вражені результатами.

