У Франції варять яйця тільки так: кулінарний трюк, щоб шкаралупа легко знімалася одним рухом
У Франції варять яйця тільки так: кулінарний трюк, щоб шкаралупа легко знімалася одним рухом

У Франції варять яйця тільки так: кулінарний трюк, щоб шкаралупа легко знімалася одним рухом

Чистити варені яйця — завдання, яке знайоме практично кожному.

Однак знаменитий кухар Крістофер Кімбалл, засновник “America’s Test Kitchen”, стверджує, що більшість із нас все це робили неправильно.

У своєму Tik.

Tok-акаунті він поділився, що ключ до успіху полягає не в часі варіння, а в правильному охолодженні.

“Усі роблять помилку при очищенні яєць”, — каже Кімбалл.

“Під час мого перебування в Парижі я зрозумів, що справа не в тому, як варити яйце, а в тому, як його охолоджувати”.

Саме тоді, за його словами, він відкрив техніку, яка кардинально змінила його підхід до варених яєць.

Суть методу полягає в тому, щоб варити яйце рівно 8 хвилин і 40 секунд, а потім одразу опустити його в крижану ванну на три хвилини.

Різкий перепад температур дозволяє жовтку залишатися м’яким і вологим, а білку без зусиль відділятися від шкаралупи.

“Цей секрет простий: крижана ванна на три хвилини.

Вона змушує яйце зсередини трохи стиснутися і відділитися від шкаралупи, що дозволяє їй легко знятися”, — пояснив шеф.

Процес приготування виглядає так:.

Закип’ятіть воду.

Обережно покладіть яйця в киплячу воду.

Засічіть 8 хвилин 40 секунд.

Після варіння відразу покладіть яйця в велику миску з льодом.

Залиште їх там на три хвилини.

Дістаньте й насолоджуйтеся тим, як шкаралупа злітає за секунду.

Цю методику вже перевірили тисячі користувачів Tik.

Tok і були вражені результатами.

Джерело матеріала
loader
loader