Як кількість солі в їжі може впливати на ризик депресії
Як кількість солі в їжі може впливати на ризик депресії

Як кількість солі в їжі може впливати на ризик депресії

Про це свідчить дослідження, проведене командою Сіньцзянського медичного університету, передає 24 Канал.

Звичка досолювати їжу та ризик депресії

У межах масштабного проєкту UK Biobank науковці проаналізували дані понад 439 тисяч жителів Великої Британії. Виявилося, що серед тих, хто постійно досолює страви, ймовірність виникнення психоемоційних порушень була на 40% вищою, ніж у тих, хто не мав такої звички.

Навіть епізодичне вживання солі впливало на ризики – хоча й не так суттєво (збільшення на 5–8%).

Фахівці припустили, що надмірна кількість солі може:

  • прискорювати біологічне старіння, зокрема – мозку;
  • впливати на баланс нейромедіаторів, таких як серотонін і дофамін, що відповідають за наш настрій та емоційну стабільність.

Чи варто відмовлятись від солі

Водночас, мова не про повну відмову від солі. Автори наголосили, що важлива не заборона, а усвідомленість у харчуванні.

Раціон із помірною кількістю солі – це не лише турбота про серце й тиск, а й один із кроків до кращого психічного самопочуття.

Теги за темою
Профілактика захворювань
Джерело матеріала
loader
loader