/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fb0c3f65ecb5e870e1f808dde18cbdc90.jpg)
Використовують майже всі: в яких каструлях не варто готувати їжу
Алюмінієвий посуд, відомий своєю доступністю, є популярним вибором для кухні.
Однак можуть бути випадки, коли інші матеріали є кращим вибором.
Недоліки алюмінієвого посуду.
Під час нагрівання алюміній вступає в хімічні реакції з деякими продуктами, що може вплинути на смак страв і навіть бути шкідливим.
Під дією високих температур алюміній взаємодіє з киснем, а також із сіркою, фосфором, азотом, йодом і вуглецем.
Кислі продукти можуть спричинити потемніння посуду, що вплине на зовнішній вигляд і якість страви.
Що не можна готувати в алюмінієвому посуді.
Якщо у складі вашої страви є кислі продукти, буде набагато краще обрати для приготування будь-яку іншу каструлю.
Зверніть увагу на такі продукти: помідори, лимони, оцет і щавель.
Перелік страв, які не можна готувати в алюмінієвих каструлях.
томатний суп.
страви з помідорами.
солона риба.
страви з буряком.
Більше про це читайте в новині.

