Використовують майже всі: в яких каструлях не варто готувати їжу
Використовують майже всі: в яких каструлях не варто готувати їжу

Використовують майже всі: в яких каструлях не варто готувати їжу

Алюмінієвий посуд, відомий своєю доступністю, є популярним вибором для кухні.

Однак можуть бути випадки, коли інші матеріали є кращим вибором.

Недоліки алюмінієвого посуду.

Під час нагрівання алюміній вступає в хімічні реакції з деякими продуктами, що може вплинути на смак страв і навіть бути шкідливим.

Під дією високих температур алюміній взаємодіє з киснем, а також із сіркою, фосфором, азотом, йодом і вуглецем.

Кислі продукти можуть спричинити потемніння посуду, що вплине на зовнішній вигляд і якість страви.

Що не можна готувати в алюмінієвому посуді.

Якщо у складі вашої страви є кислі продукти, буде набагато краще обрати для приготування будь-яку іншу каструлю.

Зверніть увагу на такі продукти: помідори, лимони, оцет і щавель.

Перелік страв, які не можна готувати в алюмінієвих каструлях.

томатний суп.

страви з помідорами.

солона риба.

страви з буряком.

Більше про це читайте в новині.

Джерело матеріала
loader
loader