/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F275b19c92f25e34ad8108bb00d3040e3.jpg)
Салат на мільйон: рецепт вишуканого та смачного Цезаря з креветками
За святковим столом гості точно будуть вражені. Рецептом Цезаря з креветками ділиться 24 Канал з посиланням на Food.
Салат Цезар з креветками
- Час: 30 хвилин
- Порції: 8
Інгредієнти:
– 300 грамів смажених сухариків;
– 180 мілілітрів оливкової олії;
– 4 столові ложки лимонного соку;
– 2 зубчики часнику;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1/2 стакана пармезану тертого;
– 2 чайні ложки діжонської гірчиці;
– 1 чайна ложка солі;
– 1/2 чайної ложки чорного перцю;
– 500 грамів креветок;
– 1 пучок салату ромен;
– 500 грамів томатів чері.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 160 градусів. Використовуйте вже готові хлібні сухарики або приготуйте їх самостійно з цільнозернового хліба. Для цього збризніть хлібні кубики 1 столовою ложкою олії і викладіть на велике деко. Випікайте до хрусткої скоринки ззовні та злегка підрум'яненої скоринки, приблизно 15 хвилин. Дайте охолонути.
- Тим часом покладіть лимонний сік, часник, пармезан, гірчицю, 1/2 чайної ложки солі, 1/4 чайної ложки перцю та 1 чайної ложки анчоусної пасти, за бажанням, в блендер і змішайте до однорідної маси.
- Не вимикаючи блендер, повільно додайте 3/4 склянки олії. Або ж збийте разом усі інгредієнти, крім олії, а потім повільно додайте олію, продовжуючи збивати.
- У розігріту сковороду або на деко киньте креветки з рештою 1 столової ложки олії, 1/2 чайної ложки солі та 1/4 чайної ложки перцю. Смажте, перевернувши один раз, до повної готовності, приблизно 4 хвилини.
- У великій мисці змішайте салат, помідори, сухарики та креветки. Додайте заправку і перемішайте, щоб вона покрила салат.
Готово!
Теж смачно: 3 великодні салати, які цього року в тренді.

