/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F432%2Ff76f87d9670aea1ee8e4e31c5ade935a.jpg)
Ресторанний бізнес "відштовхнувся від дна". На відкриття яких закладів варто очікувати
Що ж відбувається зараз з ресторанним бізнесом?
Погана новина: дно досягнуто. Всі хто вже міг закритись, закрився. Гарна новина: почали рости з дна. Падати вже нікуди начебто, а від дна рости легше.
Чимало підприємців на низькому старті, або вже стартували, в очікуванні скорішого закінчення війни. Ну і весна має свій вплив, зиму пережили, клас!
Що ж будуть відкривати?
Кафе-бістро невеликої площі, до 300 кв.м. Легкі страви, сніданки весь день, кава та солодощі. Для тих, хто не їсть багато за раз, а тут клюне, там клюне – не смійтесь, деякі так і їдять. Міські кафе для сучасних людей, переважно дівчат.
Пекарні та хлібні. Їсти хліб раптом стало модним. Хліб на заквасці та випічка вже реабілітовані, можна їсти та не товстіти, а запах випічки – кращий антистрес.
Азійська кухня, в тому числі японська, китайська, вьєтнамська. Попит на Азію не спадав навіть на відсутність носіїв культури, а побалувати рецептори яскравими азійськими смаками – доступна екзотика.
Комфорт-фуд в різних його проявах, від їдалень до кулінарій та продажу готових наборів. Це їжа на кожен день, яка ніколи і не переставала бути актуальною. Українська кухня разом з італійською – флагмани цього руху.
Великі рекреаційно-готельні комплекси з ресторанами, басейнами та інвестиційними пропозиціями готельної нерухомості. Великий попит на заміський відпочинок зріс ще під час ковіду. А зараз росту сегменту сприяє потреба відпочивати десь в межах країни: в горах, біля річок, озер та просто в лісі. Але не під кущами з палатками, а з комфортом та дорого.
Різноманітні колаборації (от не люблю слово колаби), експерименти з присутністю нових страв в звичних меню. Платоспроможна аудиторія хоче нових вражень та смаків.
Бари. Як відомо, бари бувають пивні, коктейльні та винні. Будуть відкриватись всі ці формати, але у винних не так впевнена. Зірковий час барів наступить в першу ж ніч після відміни комендантської години. Мріємо про це.
Будуть відкриватись заклади типу "дешево та сердито". Тобто, з невисокими цінами, але з більш-менш нормальним продуктом. Кухня – неважлива, задешево все з'їдять.
Платоспроможних гостей на всіх не вистачає, час такий.
Хочете стати колумністом LIGA.net – пишіть нам на пошту. Але спершу, будь ласка, ознайомтесь із нашими вимогами до колонок.

