Ресторанний бізнес "відштовхнувся від дна". На відкриття яких закладів варто очікувати
Ресторанний бізнес "відштовхнувся від дна". На відкриття яких закладів варто очікувати

Ресторанний бізнес "відштовхнувся від дна". На відкриття яких закладів варто очікувати

Що ж відбувається зараз з ресторанним бізнесом?

Погана новина: дно досягнуто. Всі хто вже міг закритись, закрився. Гарна новина: почали рости з дна. Падати вже нікуди начебто, а від дна рости легше.

Чимало підприємців на низькому старті, або вже стартували, в очікуванні скорішого закінчення війни. Ну і весна має свій вплив, зиму пережили, клас!

Що ж будуть відкривати?

Кафе-бістро невеликої площі, до 300 кв.м. Легкі страви, сніданки весь день, кава та солодощі. Для тих, хто не їсть багато за раз, а тут клюне, там клюне – не смійтесь, деякі так і їдять. Міські кафе для сучасних людей, переважно дівчат.

Пекарні та хлібні. Їсти хліб раптом стало модним. Хліб на заквасці та випічка вже реабілітовані, можна їсти та не товстіти, а запах випічки – кращий антистрес.

Азійська кухня, в тому числі японська, китайська, вьєтнамська. Попит на Азію не спадав навіть на відсутність носіїв культури, а побалувати рецептори яскравими азійськими смаками – доступна екзотика.

Комфорт-фуд в різних його проявах, від їдалень до кулінарій та продажу готових наборів. Це їжа на кожен день, яка ніколи і не переставала бути актуальною. Українська кухня разом з італійською – флагмани цього руху.

Великі рекреаційно-готельні комплекси з ресторанами, басейнами та інвестиційними пропозиціями готельної нерухомості. Великий попит на заміський відпочинок зріс ще під час ковіду. А зараз росту сегменту сприяє потреба відпочивати десь в межах країни: в горах, біля річок, озер та просто в лісі. Але не під кущами з палатками, а з комфортом та дорого.

Різноманітні колаборації (от не люблю слово колаби), експерименти з присутністю нових страв в звичних меню. Платоспроможна аудиторія хоче нових вражень та смаків.

Бари. Як відомо, бари бувають пивні, коктейльні та винні. Будуть відкриватись всі ці формати, але у винних не так впевнена. Зірковий час барів наступить в першу ж ніч після відміни комендантської години. Мріємо про це.

Будуть відкриватись заклади типу "дешево та сердито". Тобто, з невисокими цінами, але з більш-менш нормальним продуктом. Кухня – неважлива, задешево все з'їдять.

Платоспроможних гостей на всіх не вистачає, час такий.

Оригінал

Хочете стати колумністом LIGA.net – пишіть нам на пошту. Але спершу, будь ласка, ознайомтесь із нашими вимогами до колонок.

Статті, що публікуються в розділі "Думки", відображають точку зору автора і можуть не збігатися з позицією редакції LIGA.net
Джерело матеріала
loader
loader