/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F41b475492000e0bea2b416a7464658ea.jpg)
Вийде у 10 разів смачніше, ніж у ресторані: рецепт тірамісу з черствих пасок
Якщо після свята залишилися зачерствіла великодня випічка, не поспішайте її викидати. Главред дізнався, що можна приготувати з пасок.
Український кулінарний блогер Олександр Огороднік у своєму Instagram поділився авторським рецептом десерту з пасок.
Вам знадобиться:
Спершу візьміть глибоку миску, змішайте жовтки з цукром та збивайте вінчиком на водяній бані до однорідної та світлої консистенції. Ідеальна температура – близько 70°C.
Поки маса з яєць буде вистигати, збийте міксером вершки. У результаті має вийти густа піна.
Далі змішайте яйця та цукор зі взбитими вершками та сиром маскарпоне до однорідної маси.
Заваріть 150 г кави та змішайте з 50 г лікеру. Останній інгредієнт можна не додавати.
Наступний крок - наріжте паску та занурте шматочки у каву.
Ну і на останок викладіть великодню випічку у форму, змастіть кремом і щедро притрусіть какао.
Смачного!
Як приготувати тірамісу з паски - дивіться відео:
Інші рецепти:
Паска та "кулич" - у чому різниця
Паска - це великодній хліб в українській, білоруській та південноросійській кухнях. Це дріжджовий здобний хліб циліндричної форми. Він випікається на Великдень, прикрашається глазур'ю та кольоровою посипкою. Паска символізує Воскресіння Христа. Її традиційно освячують у церкві, а потім подають до столу з великодніми яйцями.
У центрі та на півночі Росії використовують слово "кулич", а паскою називають страву з сиру у вигляді усіченої пірамідки. Її не печуть, а формують у спеціальній формі (пірамідальній), що символізує Гроб Господній. На боках форми часто видавлені літери "ХВ" (Христос Воскрес).

