Вийде у 10 разів смачніше, ніж у ресторані: рецепт тірамісу з черствих пасок
Вийде у 10 разів смачніше, ніж у ресторані: рецепт тірамісу з черствих пасок

Вийде у 10 разів смачніше, ніж у ресторані: рецепт тірамісу з черствих пасок

Дайте друге життя великодній випічці.

Якщо після свята залишилися зачерствіла великодня випічка, не поспішайте її викидати. Главред дізнався, що можна приготувати з пасок.

Український кулінарний блогер Олександр Огороднік у своєму Instagram поділився авторським рецептом десерту з пасок.

Вам знадобиться:

Спершу візьміть глибоку миску, змішайте жовтки з цукром та збивайте вінчиком на водяній бані до однорідної та світлої консистенції. Ідеальна температура – близько 70°C.

Поки маса з яєць буде вистигати, збийте міксером вершки. У результаті має вийти густа піна.

Далі змішайте яйця та цукор зі взбитими вершками та сиром маскарпоне до однорідної маси.

Заваріть 150 г кави та змішайте з 50 г лікеру. Останній інгредієнт можна не додавати.

Наступний крок - наріжте паску та занурте шматочки у каву.

Ну і на останок викладіть великодню випічку у форму, змастіть кремом і щедро притрусіть какао.

Смачного!

Як приготувати тірамісу з паски - дивіться відео:

Інші рецепти:

Паска та "кулич" - у чому різниця

Паска - це великодній хліб в українській, білоруській та південноросійській кухнях. Це дріжджовий здобний хліб циліндричної форми. Він випікається на Великдень, прикрашається глазур'ю та кольоровою посипкою. Паска символізує Воскресіння Христа. Її традиційно освячують у церкві, а потім подають до столу з великодніми яйцями.

У центрі та на півночі Росії використовують слово "кулич", а паскою називають страву з сиру у вигляді усіченої пірамідки. Її не печуть, а формують у спеціальній формі (пірамідальній), що символізує Гроб Господній. На боках форми часто видавлені літери "ХВ" (Христос Воскрес).

Джерело матеріала
loader
loader