/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F088b2c4c5f48e425f4790d32e6b29d8f.jpg)
Ніколи не їжте ці продукти, якщо у вас захворювання суглобів
Хвороби суглобів входять до категорії найпоширеніших хвороб серед людей різних вікових категорій.
Згідно зі статистикою, близько 30% у всьому світі страждають на такі захворювання і скаржаться на біль у суглобах.
Які продукти шкідливі при захворюванні суглобів.
Деякі продукти харчування можуть негативно вплинути на стан суглобів, тож варто обмежити або виключити їх з раціону у разі рекомендації лікаря.
Отже, до найшкідливішої їжі для суглобів належать:.
Червоне м’ясо.
Яловичина, свинина, телятина містять сечову кислоту, що порушує обмін пуринів.
Цукор та солодощі.
Соняшникова олія.
Містить у складі Омега-6, елемент, що провокує запальний процес у суглобах.
Жирні продукти.
Газовані напої.
Трансжири та рафіновані продукти.
Консервовані продукти.
Крабові палички, ковбасні вироби.
Основи правильної дієти для відновлення суглобів наступні:.
Для здорових суглобів необхідний кальцій.
Якщо цього мінералу не вистачає, організм забирає його з кісткової тканини, що призводить до остеопорозу (витончення кісток).
Страждають не лише кістки рук та ніг, а й хребет.
Тому важливо забезпечити достатній обсяг кальцію, який є в молочних продуктах, овочах, крупах, м’ясі та рибі.
Також варто включити в раціон продукти, багаті селеном та сіркою.
Перший зустрічається в таких продуктах, як бразильський горіх, риба (сардини, лосось, оселедець), часник, яйця, курка і індичка, печінка яловича тощо.
Сірка міститься в продуктах, де є білок — всі види м’яса і риби, бобові, крупи, яйця, кисломолочні продукти.
Харчування має бути збалансованим.
Ще одним важливим мікроелементом є цинк.
Його дефіцит може призвести до спотворення смакових відчуттів, зниження та ослаблення Т-клітин імунної системи, зменшення лімфатичних вузлів, тобто послаблюється опір організму до інфекційних захворювань.

