Ніколи не їжте ці продукти, якщо у вас захворювання суглобів
Ніколи не їжте ці продукти, якщо у вас захворювання суглобів

Ніколи не їжте ці продукти, якщо у вас захворювання суглобів

Хвороби суглобів входять до категорії найпоширеніших хвороб серед людей різних вікових категорій.

Згідно зі статистикою, близько 30% у всьому світі страждають на такі захворювання і скаржаться на біль у суглобах.

Які продукти шкідливі при захворюванні суглобів.

Деякі продукти харчування можуть негативно вплинути на стан суглобів, тож варто обмежити або виключити їх з раціону у разі рекомендації лікаря.

Отже, до найшкідливішої їжі для суглобів належать:.

Червоне м’ясо.

Яловичина, свинина, телятина містять сечову кислоту, що порушує обмін пуринів.

Цукор та солодощі.

Соняшникова олія.

Містить у складі Омега-6, елемент, що провокує запальний процес у суглобах.

Жирні продукти.

Газовані напої.

Трансжири та рафіновані продукти.

Консервовані продукти.

Крабові палички, ковбасні вироби.

Основи правильної дієти для відновлення суглобів наступні:.

Для здорових суглобів необхідний кальцій.

Якщо цього мінералу не вистачає, організм забирає його з кісткової тканини, що призводить до остеопорозу (витончення кісток).

Страждають не лише кістки рук та ніг, а й хребет.

Тому важливо забезпечити достатній обсяг кальцію, який є в молочних продуктах, овочах, крупах, м’ясі та рибі.

Також варто включити в раціон продукти, багаті селеном та сіркою.

Перший зустрічається в таких продуктах, як бразильський горіх, риба (сардини, лосось, оселедець), часник, яйця, курка і індичка, печінка яловича тощо.

Сірка міститься в продуктах, де є білок — всі види м’яса і риби, бобові, крупи, яйця, кисломолочні продукти.

Харчування має бути збалансованим.

Ще одним важливим мікроелементом є цинк.

Його дефіцит може призвести до спотворення смакових відчуттів, зниження та ослаблення Т-клітин імунної системи, зменшення лімфатичних вузлів, тобто послаблюється опір організму до інфекційних захворювань.

Джерело матеріала
loader
loader