Експерти закликали ніколи не можна залишати їжу у фользі - в чому причина
Експерти закликали ніколи не можна залишати їжу у фользі - в чому причина

Експерти закликали ніколи не можна залишати їжу у фользі - в чому причина

Алюмінієва фольга може бути небезпечною для зберігання їжі, оскільки не забезпечує повної герметичності та сприяє розвитку бактерій, вказують експерти.

Про що йдеться у матеріалі:

Фахівці з безпеки харчових продуктів попереджають, що зберігання їжі в алюмінієвій фользі може спричинити зараження небезпечними бактеріями. Вони зазначають, що навіть правильне загортання не гарантує уникнення харчового отруєння без додаткових заходів безпеки.

Главред з'ясував, які недоліки фольги.

Які побічні ефекти алюмінієвої фольги

Більшість бактерій активно розмножуються у середовищі з високим вмістом кисню, а фольга не забезпечує повної герметичності.

Доктор Закарі Картрайт, харчовий науковець із Aqualab у Чикаго, пояснює, що такі умови ідеально підходять для розвитку небезпечних патогенних мікроорганізмів.

"Алюмінієва фольга сама по собі не може створити повністю герметичну упаковку, оскільки вона не є клейкою і не може ідеально прилягати до поверхні", - сказав доктор Картрайт в інтерв'ю Southern Living, передає DailyMail.

Чим небезпечна алюмінієва фольга

Загортати залишки смаженого м’яса в алюмінієву фольгу і класти в холодильник може здаватися зручним способом зберігання.

Однак, хоча фольга підходить для приготування їжі або транспортування бутербродів, вона не є безпечним варіантом для зберігання готових страв. Через те, що фольга не прилипає до себе, навіть щільно загорнута їжа залишається уразливою для потрапляння повітря, що створює сприятливі умови для розмноження бактерій, грибків і вірусів.

Дивіться відео YouTube каналу "Quantum Techs" про небезпеку фольги:

"Замість алюмінієвої фольги ми можемо використовувати контейнери зі скла або нержавіючої сталі, щоб зберігати залишки їжі і довше зберігати її свіжою. Алюмінієва фольга погано захищає їжу від доступу кисню. Це дозволяє бактеріям рости всередині їжі, що може призвести до її псування. З точки зору екології, алюмінієва фольга не розкладається і може сприяти розмноженню бактерій", - йдеться у відео YouTube каналу "Quantum Techs".

Крім того, Шотландська служба безпеки харчових продуктів (FSS) застерігає від зберігання продуктів із високим вмістом кислоти, таких як ревінь, фрукти чи капуста, у фользі. Це може призвести до хімічної реакції, в результаті якої алюміній потрапляє в їжу. Хоча кількість металу зазвичай безпечна, фахівці рекомендують уникати таких ситуацій.

"Алюмінієва фольга або контейнери можуть вплинути на смак таких продуктів, особливо якщо вони зберігаються протягом тривалого часу", - попереджають експерти.

Натомість залишки їжі варто зберігати в герметичних контейнерах, які не пропускають повітря, в холодильнику.

Служба безпеки та інспекції харчових продуктів США (FSIS) також радить використовувати герметичну упаковку або щільно закриті контейнери, що допоможе захистити їжу від бактерій, зберегти вологу та уникнути поглинання сторонніх запахів.

Як безпечно зберігати залишки їжі

Просто правильно загорнути залишки їжі недостатньо для запобігання харчовому отруєнню в родині.

Важливо також зберігати продукти за правильної температури, щоб уповільнити розвиток бактерій.

За даними FSIS, їжу потрібно тримати поза межами "небезпечної температурної зони" — між 4°C (40°F) і 60°C (140°F) — де бактерії швидко розмножуються.

Бактеріальне забруднення може початися ще тоді, коли їжа стоїть на столі, тому залишки потрібно поставити в холодильник не пізніше ніж через дві години після подачі.

Якщо їжа залишалася при кімнатній температурі більше двох годин (або більше однієї години при температурі понад 32°C (90°F)), її слід утилізувати.

Вам також може бути цікаво:

Що відомо про Daily Mail

Daily Mail - британська щоденна таблоїдна газета середнього сегменту, заснована в 1896 році, а також новинний веб-сайт, що видається в Лондоні. Станом на 2020 рік це була найбільш високооплачувана газета у Великій Британії. Її сестринська газета The Mail on Sunday була заснована в 1982 році, шотландське видання було засноване в 1947 році, а ірландське - в 2006 році. Контент з газети з'являється на веб-сайті MailOnline, хоча веб-сайт управляється окремо і має власного редактора, повідомляє Вікіпедія.

Джерело матеріала
loader