/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F7c35b55f6f8f37c54f6f4a8a369f77d4.jpg)
Майонез без яєць: рецепт бюджетного та смачного соусу
Майонез — один із найпопулярніших соусів. Його не тільки використовують для приготування салатів, а й часто додають у випічку для надання їй більшої легкості та м'якості. Традиційно до майонезу додають яйця, проте кулінарна блогерка Ольга Головіна показала, як приготувати смачний соус без цього інгредієнта.
Своїм рецептом вона поділилася в Instagram.
Майонез без яєць
Інгредієнти:
- розсіл із зеленого горошку – 50 мл;
- сіль – дрібка;
- цукор – дрібка;
- лимонний сік – 1 ч. л;
- гірчиця – 1/2 ч. л;
- часник – 2 зубчики;
- олія – 160-170 мл.
Спосіб приготування:
У глибоку миску вилити розсіл із зеленого горошку, додати сіль, цукор, гірчицю і лимонний сік, перебити блендером до утворення піни. Поступово туди ж влити рослинну олію, постійно працюючи блендером.
Чим більше олії — тим густішим буде ваш майонез.
Наприкінці приготування додати пару зубчиків часнику для насиченості смаку. Але це можна робити за бажанням.
Читайте також:
Рецепт смачної заправки для салатів: як приготувати пісний майонез (відео)
Салат із пекінською капустою, шинкою та огірком: покроковий рецепт
3 найкращі рецепти: як приготувати домашній майонез

