Зелений борщ: як його приготувати
Зелений борщ: як його приготувати

Зелений борщ: як його приготувати

Весняна і традиційна для української кухні страва — зелений борщ.

Загалом в Україні існує не один десяток різновидів борщу.

Пропонуємо приготувати один із них за таким рецептом.

Інгредієнти:.

М’ясо — 600 г.

Вода — 3 літри.

Картопля — 400 г.

Морква — 1 штука.

Щавель — 200 г.

Зелень кропу — 1 пучок.

Зелень петрушки — 1 пучок.

Зелена цибуля — кілька пір’їн.

Яйця — 4 штуки.

Лавровий лист — 1 штука.

Перець горошком — 5 штук.

Сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:.

Промийте м’ясо.

Залийте м’ясо 3 літрами води і варіть бульйон на невеликому вогні.

Додайте перець горошком, сіль і перець.

Вийміть з м’ясного бульйону м’ясо, відділіть від кістки і наріжте невеликими шматками.

Висипте назад у бульйон.

Почистьте картоплю і моркву, наріжте овочі кубиками, висипте в бульйон, доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні до готовності.

Відваріть 4 яйця.

Поріжте їх — половинками або кружальцями.

Поріжте зелень — щавель (свіжий, але за крайньої потреби можете використати заморожений), кріп, петрушку, зелену цибулю.

Коли овочі готові — додавайте порізану зелень.

Варіть 3 хвилини.

Після цього зніміть з плити та залиште під кришкою ще на 5 хвилин.

Більше про це читайте у новині.

Джерело матеріала
loader
loader