/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F13a4dd0a781478e6cbf574eb2f5c3ec3.jpg)
Вже й не так корисно: чому не можна заливати мед кип'ятком
Існують негативні наслідки додавання меду в окріп. Які саме розповідає 24 Канал.
Чому не можна заливати мед кип'ятком
Експерти радять не додавати мед до гарячого чаю. Зокрема, ось декілька причин:
-
втрата корисних властивостей – дослідження показують, що нагрівання меду до підвищених температур може призвести до деградації необхідних ферментів і вітамінів;
-
поява алергічних реакцій – алергія на мед може становити значний ризик для людей, а його нагрівання потенційно призведе до серйозних ускладнень;
- зміна смакових якостей – мед має виразний смаковий профіль, який може або затьмарити, або суттєво змінити смак чаю.
Хоча мед підсилює смак багатьох страв, рекомендується використовувати його в холодних напоях або додавати в напої, які вже охололи. Це збереже корисні властивості меду.
А чи знаєте ви, як розтоплювати зацукрований мед.

