Вже й не так корисно: чому не можна заливати мед кип'ятком
Вже й не так корисно: чому не можна заливати мед кип'ятком

Вже й не так корисно: чому не можна заливати мед кип'ятком

Існують негативні наслідки додавання меду в окріп. Які саме розповідає 24 Канал.

Чому не можна заливати мед кип'ятком

Експерти радять не додавати мед до гарячого чаю. Зокрема, ось декілька причин:

  • втрата корисних властивостей – дослідження показують, що нагрівання меду до підвищених температур може призвести до деградації необхідних ферментів і вітамінів;
  • поява алергічних реакцій – алергія на мед може становити значний ризик для людей, а його нагрівання потенційно призведе до серйозних ускладнень;
  • зміна смакових якостей – мед має виразний смаковий профіль, який може або затьмарити, або суттєво змінити смак чаю.

Хоча мед підсилює смак багатьох страв, рекомендується використовувати його в холодних напоях або додавати в напої, які вже охололи. Це збереже корисні властивості меду.

А чи знаєте ви, як розтоплювати зацукрований мед.

Джерело матеріала
loader
loader