/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2F26e8453343d4bcf9df1b4b577f37a433.jpg)
Дієтологи пояснили, з яких продуктів має складатися правильний сніданок
Сніданок заряджає енергією і бадьорить, зміцнює імунітет і допомагає зранку запустити роботу кишківника.
Тому вкрай важливо вибирати правильні продукти, щоб перше приймання їжі було збалансованим та поживним.
Які продукти мають бути в повноцінному сніданку: поради лікарів.
Склянка теплої води.
Медики говорять, що така вода допоможе організму прокинутися й запустити роботу травної системи.
Щоб перше приймання їжі принесло найбільшу користь, воно має містити білки.
Це можуть бути варені чи смажені яйця, різноманітні печінкові паштети, варена та запечена курка, варений язик, запечена риба.
Складні вуглеводи.
Зранку варто їсти цільнозернові каші й хліб з додаванням меду, ягід і молока.
Також підійдуть мюслі без доданих цукрів та інших синтетичних домішок.
Сніданок обов’язково має включати овочі, які містять багато клітковини, тому насичують організм на довгий проміжок часу.
Овочі можуть бути запеченими, у вигляді салатів та смузі.
Також медики рекомендують зранку їсти зелень, щоб наситити організм фолієвою кислотою, яка відповідає за здоров’я нервової системи та міцний імунітет.
Також рекомендовано додавати до ранкового приймання їжі різноманітні сири — пармезан, адигейський сир чи фету.
Правильний і збалансований сніданок неможливий без корисних жирів.
Це може бути масло гхі чи вершкове, також багаті на поліненасичені жири печінка тріски й ікра.
