Панна кота з полуницею: готуємо вишуканий десерт з переможницею "МастерШефу"
Панна кота з полуницею: готуємо вишуканий десерт з переможницею "МастерШефу"

Панна кота з полуницею: готуємо вишуканий десерт з переможницею "МастерШефу"

З початком сезону першої ягоди літа - полуниці - приготуйте вишуканий і водночас простий у приготуванні десерт, що підкорює з першої ложки.Йдеться про панна коту з цедрою лайма та полунично-м'ятним соусом."М'яка, як хмаринка. Свіжа, як ранок у саду. Цитрус, ягода, вершки - ідеальний баланс", - каже переможниця "МастерШефу" Ангеліна Бурик.Готується панакота 15 хв., застигає сама. І що головне - ніхто не повірить, що такий неймовірний смак може вийти так просто. Зберігайте рецепт і зробіть цю весну ще солодшою, радить кулінарка.Вершки 33% - 500 гЦукор - 60 гЖелатин - 8 гВода (для замочування желатину) - 40 гцедра 1 лаймуПолунично-мʼятний соус:Полуниця - 300 гМʼята - декілька листочківЦукор - 30 грамКукурудзяний крохмаль - 1 ч.л.Вода - 2 ст.л.Сік лайма - 1 ч.л.Залити желатин холодною водою, дати набухнути (10 хв).У сотейнику з'єднати вершки, цукор та цедру лайма. Підігріти майже до кипіння (до появи пари), але не кип'ятити! Зняти з вогню.Додати набряклий желатин у гарячі вершки, добре розмішати до розчинення.Охолодити масу до 35-40°C, розлити у склянки або силіконові форми й поставити в холодильник до повного застигання.Полуницю нарізати кубиком та перекласти у сотейник. Додати дрібно нарізані листочки мʼяти та сік лайма. Цукор зʼєднати з кукурудзяним крохмалем та водою і додати до полуниці.Довести до кипіння та, постійно помішуючи, проварити 2-3 хв. Охолодити повністю.Полити охолоджену панна котту полунично-мʼятним соусом. Можна додати зверху ще свіжі ягоди, м'яту або цедру лайма.

Джерело матеріала
loader
loader