/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F41b1811a56150f49be906c08c071772f.jpg)
Сезонні рецепти: як приготувати спаржу з соусом голландайз
З приходом весни в магазинах і на ринку вже можна купити свіжу спаржу, яка є дуже корисним і поживним продуктом. Як і інші зелені овочі, вона багата речовинами, які захищають клітини організму від старіння і багатьох хвороб, включно з раком. Рекомендуємо приготувати цей овоч, а до нього — дуже смачний соус голландайз.
Рецептами обох страв поділилася кулінарна блогерка Ольга Головіна.
Спаржа з соусом голландайз
Інгредієнти:
- спаржа;
- вода;
- сіль/перець;
- вершкове масло.
Для соусу:
- жовток – 3 шт;
- лимонний сік – 1 ст. л;
- вода – 1 ч. л;
- вершкове масло – 70 г;
- сіль.
Спосіб приготування:
Спаржу помити і відрізати від кінчиків кілька сантиметрів, як показано на відео. Почистити шкірку. Найзручніше для цього використовувати ніж-бритву.
Очищену спаржу відварити в підсоленій киплячій воді 3-4 хвилини.
Далі на сковорідці розтопити шматочок вершкового масла, викласти спаржу, трохи поперчити й обсмажити з усіх боків на маленькому вогні.
Для соусу в мисці змішати жовтки, лимонний сік і воду. Поставити все на водяну баню і, постійно помішуючи, довести до консистенції густої сметани. Додати олію, варити ще хвилину. Посолити за смаком.
Читайте також:
Смачна новинка, яку дуже легко готувати: простий рецепт спаржі
Тарт зі спаржею: рецепт ароматної випічки від Валерія Пономаря
Рецепт смачної спаржі від Євгена Клопотенка

