Сезонні рецепти: як приготувати спаржу з соусом голландайз
Сезонні рецепти: як приготувати спаржу з соусом голландайз

Сезонні рецепти: як приготувати спаржу з соусом голландайз

З приходом весни в магазинах і на ринку вже можна купити свіжу спаржу, яка є дуже корисним і поживним продуктом. Як і інші зелені овочі, вона багата речовинами, які захищають клітини організму від старіння і багатьох хвороб, включно з раком. Рекомендуємо приготувати цей овоч, а до нього — дуже смачний соус голландайз.

Рецептами обох страв поділилася кулінарна блогерка Ольга Головіна.

Спаржа з соусом голландайз

Інгредієнти:

  • спаржа;
  • вода;
  • сіль/перець;
  • вершкове масло.

Для соусу:

  • жовток – 3 шт;
  • лимонний сік – 1 ст. л;
  • вода – 1 ч. л;
  • вершкове масло – 70 г;
  • сіль.

Спосіб приготування:

Спаржу помити і відрізати від кінчиків кілька сантиметрів, як показано на відео. Почистити шкірку. Найзручніше для цього використовувати ніж-бритву.

Очищену спаржу відварити в підсоленій киплячій воді 3-4 хвилини.

Далі на сковорідці розтопити шматочок вершкового масла, викласти спаржу, трохи поперчити й обсмажити з усіх боків на маленькому вогні.

Для соусу в мисці змішати жовтки, лимонний сік і воду. Поставити все на водяну баню і, постійно помішуючи, довести до консистенції густої сметани. Додати олію, варити ще хвилину. Посолити за смаком.

Читайте також:

Смачна новинка, яку дуже легко готувати: простий рецепт спаржі

Тарт зі спаржею: рецепт ароматної випічки від Валерія Пономаря

Рецепт смачної спаржі від Євгена Клопотенка

Джерело матеріала
loader
loader