Львівський шоколадний сирник: рецепт від відомого шеф-кухаря
Львівський шоколадний сирник: рецепт від відомого шеф-кухаря

Львівський шоколадний сирник: рецепт від відомого шеф-кухаря

Львівський сирник - кулінарний символ Галичини.

Цей десерт беззаперечно смакує кожному любителеві сиру.

Існує багато варіацій цього рецепту.

Одна з них - шоколадний сирник.

Рецептом поділився шеф-кухар Володимир Ярославський.

“Є десерти, які пахнуть дитинством, а є - які пахнуть Львовом.

Цей шоколадний сирник - саме такий”, - каже кулінар.

Інгредієнти для сирної основи.

500 г кисломолочного сиру (9%).

100 г сметани (15%).

80 г цукру.

10 г ванільного цукру.

3 яйця.

60 г вершкового масла (82,5%).

20 г манки.

35 г какао.

100 г родзинок.

цедра лимона.

Інгредієнти для тіста.

100 г вершкового масла.

1 жовток.

50 г цукру.

140 г пшеничного борошна.

10 г какао.

5 г розпушувача.

150 г білого шоколаду.

За допомогою блендера збиваємо кисломолочний сир зi сметаною, цукром і яйцями до однорідної консистенції.

Додаємо вершкове масло, манну крупу та какао, а потім ще раз добре збиваю.

Родзинки заливаємо окропом на 10 хвилин.

Після цього зціджуємо воду і додаємо до сирної маси.

За бажанням можна додати терту цедру лимона.

Для приготування тіста добре збиваємо масло з цукром.

Додаємо борошно, какао та розпушувач.

Все замішуємо і ставимо до холодильника.

Сирну масу поміщаємо у прямокутну форму, вистелену пергаментом.

Зверху натираємо холодне тісто.

Ставимо до духовик та випікаємо приблизно 45–50 хв за температури 180 градусів.

Даємо сирнику повністю охолонути.

Потім покриваємо розтопленим білим шоколадом.

Джерело матеріала
loader