/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2F0a37ffc07aadd34f82823b63640fd387.jpg)
Львівський шоколадний сирник: рецепт від відомого шеф-кухаря
Львівський сирник - кулінарний символ Галичини.
Цей десерт беззаперечно смакує кожному любителеві сиру.
Існує багато варіацій цього рецепту.
Одна з них - шоколадний сирник.
Рецептом поділився шеф-кухар Володимир Ярославський.
“Є десерти, які пахнуть дитинством, а є - які пахнуть Львовом.
Цей шоколадний сирник - саме такий”, - каже кулінар.
Інгредієнти для сирної основи.
500 г кисломолочного сиру (9%).
100 г сметани (15%).
80 г цукру.
10 г ванільного цукру.
3 яйця.
60 г вершкового масла (82,5%).
20 г манки.
35 г какао.
100 г родзинок.
цедра лимона.
Інгредієнти для тіста.
100 г вершкового масла.
1 жовток.
50 г цукру.
140 г пшеничного борошна.
10 г какао.
5 г розпушувача.
150 г білого шоколаду.
За допомогою блендера збиваємо кисломолочний сир зi сметаною, цукром і яйцями до однорідної консистенції.
Додаємо вершкове масло, манну крупу та какао, а потім ще раз добре збиваю.
Родзинки заливаємо окропом на 10 хвилин.
Після цього зціджуємо воду і додаємо до сирної маси.
За бажанням можна додати терту цедру лимона.
Для приготування тіста добре збиваємо масло з цукром.
Додаємо борошно, какао та розпушувач.
Все замішуємо і ставимо до холодильника.
Сирну масу поміщаємо у прямокутну форму, вистелену пергаментом.
Зверху натираємо холодне тісто.
Ставимо до духовик та випікаємо приблизно 45–50 хв за температури 180 градусів.
Даємо сирнику повністю охолонути.
Потім покриваємо розтопленим білим шоколадом.
