Смачно - як у дитинстві: рецепт пиріжків з полуницею
Смачно - як у дитинстві: рецепт пиріжків з полуницею

Смачно - як у дитинстві: рецепт пиріжків з полуницею

Сезон полуниці майже відкрито.

Ця ягода ідеально підходить для десертів.

Вони виходять дуже соковитими, а якщо додати трохи кориці - вийде цікаве смакове поєднання.

ua підготував рецепт пиріжків з полуницею від Євгена Клопотенка.

Інгредієнти для тіста.

380-480 г пшеничного борошна.

200 г теплого молока.

1 ч.

сухих дріжджів.

2 яйця.

50 мл олії.

2 ст.

дрібка солі.

10 г ванільного цукру.

1 жовток (для змащування пиріжків).

Інгредієнти для начинки.

300 г полуниці.

1 ст.

1 ст.

Приготування.

Збийте вінчиком яйця з цукром.

Додайте до цієї суміші тепле молока, олії та добре перемішайте.

В кінці додайте ванільний цукор.

Окремо змішайте просіяне борошно та сухі дріжджі.

Після цього з’єднайте з рідкими інгредієнтами.

Замісіть тісто, вимішуйте масу 2–3 хв.

За потреби поступово додайте ще 50-100 г борошна так, щоб тісто перестало липнути до рук.

Готове тісто накрийте рушником або харчовою плівкою та залиште підійматися в теплі на 50 хв.

Готуємо начинку.

Помиту полуницю наріжте кубиками середнього розміру.

Після того, як тісто піднялося, розділіть його на окремі кульки та розкачайте їх.

У середину кульки викладіть трохи полуниці, додайте по ½-⅓ ч.

л цукру та дрібку крохмалю заліпіть пиріжок.

Викладіть сформовані пиріжки на застелене пергаментом деко швом до низу.

Залиште підійти на 15 хв.

Потім змастіть пиріжки жовтком і дайте постояти ще 5 хв.

Випікайте пиріжки у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хв.

Джерело матеріала
loader