/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2F8ce7606d30d9a976a94f811fc4f2d2db.jpg)
Смачно - як у дитинстві: рецепт пиріжків з полуницею
Сезон полуниці майже відкрито.
Ця ягода ідеально підходить для десертів.
Вони виходять дуже соковитими, а якщо додати трохи кориці - вийде цікаве смакове поєднання.
ua підготував рецепт пиріжків з полуницею від Євгена Клопотенка.
Інгредієнти для тіста.
380-480 г пшеничного борошна.
200 г теплого молока.
1 ч.
сухих дріжджів.
2 яйця.
50 мл олії.
2 ст.
дрібка солі.
10 г ванільного цукру.
1 жовток (для змащування пиріжків).
Інгредієнти для начинки.
300 г полуниці.
1 ст.
1 ст.
Приготування.
Збийте вінчиком яйця з цукром.
Додайте до цієї суміші тепле молока, олії та добре перемішайте.
В кінці додайте ванільний цукор.
Окремо змішайте просіяне борошно та сухі дріжджі.
Після цього з’єднайте з рідкими інгредієнтами.
Замісіть тісто, вимішуйте масу 2–3 хв.
За потреби поступово додайте ще 50-100 г борошна так, щоб тісто перестало липнути до рук.
Готове тісто накрийте рушником або харчовою плівкою та залиште підійматися в теплі на 50 хв.
Готуємо начинку.
Помиту полуницю наріжте кубиками середнього розміру.
Після того, як тісто піднялося, розділіть його на окремі кульки та розкачайте їх.
У середину кульки викладіть трохи полуниці, додайте по ½-⅓ ч.
л цукру та дрібку крохмалю заліпіть пиріжок.
Викладіть сформовані пиріжки на застелене пергаментом деко швом до низу.
Залиште підійти на 15 хв.
Потім змастіть пиріжки жовтком і дайте постояти ще 5 хв.
Випікайте пиріжки у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хв.

