Ліниві голубці з молодої капусти: рецепт швидкої і дуже смачної страви
Ліниві голубці з молодої капусти: рецепт швидкої і дуже смачної страви

Ліниві голубці з молодої капусти: рецепт швидкої і дуже смачної страви

Сезон молодої капусти вже відкрито.

Якщо салатами ви вже наласувалися, то час підійти вже до основних страв, де головуватиме цей овоч.

Перше, що спадає на думку, — голубці.

Але не традиційні, а ліниві.

З молодою капустою, ця страва буде готова майже миттєво.

ua підготував рецепт лінивих голубців від шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

125 г рису.

250 г води.

1 цибуля.

1 морква.

50-70 г вершкового масла.

½ качана капусти (маленької).

500 г фаршу телячого або асорті.

½ ч.

коріандру меленого.

400 г томатів (у власному соку).

200 г сметани.

2-3 ст.

соняшникової олії.

сіль та перець до смаку.

Приготування.

Добре промийте рис та залийте його холодною водою у співвідношенні 1:2.

Злегка підсоліть і варіть 5 хвилин під закритою кришкою після закипання.

Зніміть з вогню і залиште на 15 хвилин.

Рис дійде до готовності.

Готуємо овочі.

Цибулину наріжте дрібними кубиками.

Морквину натріть на великій тертці, капусту наріжте дрібно ножем.

На пательні розтопіть вершкове масла.

Покладіть цибулю і припустіть до м’якості та прозорості.

Додайте моркву і тушкуйте кілька хвилин.

Потім додайте капусту і тушкуйте все разом протягом 5-7 хвилин.

Доведіть овочі до смаку сіллю і перцем.

У великій посудині змішайте остиглий рис, фарш і засмажку.

Додайте до суміші коріандр.

Ретельно перемішайте і сформуйте невеликі ліниві голубці.

Форму для запікання змастіть соняшниковою олією та викладіть ліниві голубці в один шар.

Готуємо соус.

З’єднайте нарізані томати у власному соку ат сметану.

Додайте сіль і перець.

Добре перемішайте.

Цією заправкою залийте форму з лінивими голубцями й запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 45-50 хвилин.

Джерело матеріала
loader