/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F8a90d9943070d182ce387c75184f00e0.jpg)
Ліниві голубці з молодої капусти: рецепт швидкої і дуже смачної страви
Сезон молодої капусти вже відкрито.
Якщо салатами ви вже наласувалися, то час підійти вже до основних страв, де головуватиме цей овоч.
Перше, що спадає на думку, — голубці.
Але не традиційні, а ліниві.
З молодою капустою, ця страва буде готова майже миттєво.
ua підготував рецепт лінивих голубців від шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
125 г рису.
250 г води.
1 цибуля.
1 морква.
50-70 г вершкового масла.
½ качана капусти (маленької).
500 г фаршу телячого або асорті.
½ ч.
коріандру меленого.
400 г томатів (у власному соку).
200 г сметани.
2-3 ст.
соняшникової олії.
сіль та перець до смаку.
Приготування.
Добре промийте рис та залийте його холодною водою у співвідношенні 1:2.
Злегка підсоліть і варіть 5 хвилин під закритою кришкою після закипання.
Зніміть з вогню і залиште на 15 хвилин.
Рис дійде до готовності.
Готуємо овочі.
Цибулину наріжте дрібними кубиками.
Морквину натріть на великій тертці, капусту наріжте дрібно ножем.
На пательні розтопіть вершкове масла.
Покладіть цибулю і припустіть до м’якості та прозорості.
Додайте моркву і тушкуйте кілька хвилин.
Потім додайте капусту і тушкуйте все разом протягом 5-7 хвилин.
Доведіть овочі до смаку сіллю і перцем.
У великій посудині змішайте остиглий рис, фарш і засмажку.
Додайте до суміші коріандр.
Ретельно перемішайте і сформуйте невеликі ліниві голубці.
Форму для запікання змастіть соняшниковою олією та викладіть ліниві голубці в один шар.
Готуємо соус.
З’єднайте нарізані томати у власному соку ат сметану.
Додайте сіль і перець.
Добре перемішайте.
Цією заправкою залийте форму з лінивими голубцями й запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 45-50 хвилин.
