/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2F200e34c538bc58ba17e6871c395d19b5.jpg)
У чому замочити сірий і жовтий тюль, щоб став білосніжним: найкращі методи відбілювання
Напевно, всі господині стикаються з проблемою сірості та жовтизни тюлю.
Особливо це стосується кухонних фіранок, де жир і пил, осідаючи на тюль, утворюють такі плями, які практично неможливо вивести.
Звичайні пральні порошки та відбілювачі не завжди дають раду з таким непосильним завданням, а агресивні хімічні засоби можуть пошкодити делікатну структуру тканини.
Втім, є декілька способів замочування, якими користувалися ще наші бабусі.
Вони на відмінно впораються з відбілюванням тюлю, не пошкодивши його.
У чому замочити тюль, щоб став білосніжним: ефективні способи, перевірені часом.
Кисле молоко.
Так, цей метод може здатися дещо дивним, але він добре впорається з сірістю та жовтими уїдливими плямами.
Замочіть тюль у кислому молоці на кілька годин, його можна розвести водою, щоб рідина повністю покрила тканину.
Молочна кислота м’яко видаляє пил, сірість і забруднення, не шкодячи делікатній тканині.
Після молока фіранки потрібно добре прополоскати в прохолодній воді з додаванням столового оцту.
Це усуває запах, закріплює відбілюючий ефект і робить тканину м’якою.
Використання оцту безпечніше за промислові відбілювачі.
Продукт не містить хлору, не руйнує волокна й не шкідливий для здоров’я.
А фіранки після такої процедури стануть білосніжними, наче щойно з магазину.
Лимонна кислота також на відмінно впорається з відбілюванням тюлю.
Розчиніть 2 столові ложки лимонної кислоти в теплій воді.
Замочіть тюль на 2–3 години.
Такий розчин ефективно бореться з жовтизною й освітлює тканину.
Після обробки лимонною кислотою добре виполощіть тюль у чистій воді без мийних засобів.
Сушіть у розправленому вигляді в тіні, щоб не було жовтих розводів.
Щоб тюль завжди був білим, кожні три-чотири місяці повторюйте процедуру замочування.
Особливо це важливо для кухонних фіранок, які швидше забруднюються.
І вам не доведеться купувати новий тюль упродовж багатьох років.

