/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2F3fcc30662396a5842f04776acecaba0f.jpg)
Ягода здоров’я — причини їсти малину щодня
Малина — смачна і корисна ягода, незалежно від того, свіжа вона чи заморожена.
У літній сезон малина доступна для всіх, що дає змогу без проблем включати її у свій раціон.
Чим корисна малина.
100 грамів малини містять 23 міліграми вітаміну С.
Згідно з даними Національного інституту здоров’я, ця кількість становить приблизно 30% від мінімальної денної норми вітаміну С для жінок.
Вітамін С важливий для нашого імунітету та здоров’я шкіри, адже він сприяє виробленню колагену.
Малина містить марганець, кальцій і вітамін К, які відіграють важливу роль у здоров’ї кісток.
Також ягоди малини є джерелом вітаміну Е, вітамінів групи В, магнію, міді, заліза та калію.
Антиоксиданти та протизапальні сполуки в малині можуть допомогти в профілактиці онкозахворювань.
Деякі дані свідчать про те, що ці сполуки зменшують розмноження ракових клітин.
Згідно з дослідженням, малина є одним із небагатьох рослинних продуктів, що містить елаготаніни та антоціани — ці фітохімічні речовини є антиоксидантами, що мають протиракові властивості.
Малина є одним із найбагатших цільних харчових джерел харчових волокон, забезпечивши 6,5 грамів на кожні 100 грамів — третину мінімальної денної норми.
Клітковина малини також сприяє розмноженню корисних кишкових бактерій, а це позитивно впливає на організм людей, які страждають на ожиріння, метаболічний синдром, а також на інші хронічні захворювання кишківника.
Дослідники виявили, що вживання більшої кількості малини людьми, схильними до ризику діабету, знижує кількість інсуліну, необхідного для контролю цукру в крові.
Рівень цукру в крові нижчий у тих, хто з’їдає на день дві чашки червоної малини, ніж у тих, хто її не їсть.
Більше про це читайте у новині.

