/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F457%2Fe1f058807b075a59bbfbf8060f2bd73e.jpg)
Чому варто обмежити хліб і вуглеводи
Хліб — один із найпопулярніших продуктів у світі, але медики радять бути обережними з його надмірним споживанням. До так званого “стоп-листа” також входять макарони, чіпси, рис та інші продукти, багаті на вуглеводи.
Фахівці нагадують, що вуглеводи мають становити від 45% до 65% від загальної добової калорійності. Для людини, що споживає близько 2000 калорій на день, це становить від 900 до 1300 калорій або приблизно 225-325 грамів вуглеводів. Надмірне вживання вуглеводів може призвести до несподіваних наслідків для здоров’я. Медики відзначають, що занадто багато вуглеводів у раціоні викликає відчуття втоми, порушення сну, здуття живота, а також може сприяти набору ваги і появі акне.
Тож, незважаючи на популярність хліба і подібних продуктів, варто контролювати їх кількість, аби уникнути негативних наслідків для організму.
