/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F860c00426787d17b6ece14e96ab3ad34.jpg)
Домашнє шампанське з бузини. Скільки часу піде на витримку ігристого вина
Незвичайне шампанське можна приготувати з бузини.Цей напій вважають корисним, бо цвіт бузини має цілющі властивості. У квітах є аскорбінова кислота, ефірна олія, органічні кислоти, дубильні речовини, глікозиди самбунігрин і рутин.Gazeta.ua пропонує рецепт шампанського з бузини з ніжно-солодким квітковим смаком у домашніх умовах.Інгредієнти:Вода 10 л.Суцвіття бузини 15 шт.Цукор 1 кг.Лимонна кислота 20 г.Приготування:У відро або велику каструлю налийте 10 літрів води. Покладіть цвіт бузини, цукор і лимонну кислоту. Добре перемішайте дерев'яною ложкою. Накрийте кришкою. Залишіть настоятися 3 доби у темному місці.За цей час напій стає жовтим і набуває легкого квіткового аромату.Після процідіть напій через марлю. Розлийте по пляшках. Знову покладіть у темне прохолодне місце. Обов'язково кладіть пляшки в горизонтальному положенні - інакше вибухнуть.Через 2 місяці шампанське з бузини буде готове. Відкривайте обережно - шампанське з бузини виходить дуже ігристим.
