Арабські млинці з куркою та грибами: страва, яка підкорює з першого шматочка
Арабські млинці з куркою та грибами: страва, яка підкорює з першого шматочка

Арабські млинці з куркою та грибами: страва, яка підкорює з першого шматочка

Якщо хочете здивувати близьких чимось незвичним, але водночас простим у приготуванні, то арабські млинці з куркою та грибами - це саме той варіант.Рецепт поєднує оригінальну подачу, насичений смак і доступні інгредієнти.Завдяки ніжному тісту та пряному поєднанню начинки страва виглядає вишукано й смакує як у східному ресторані. Ідеально підходить як для сімейного обіду, так і для святкового столу.Для тіста:300 мл теплого молока100 мл теплої води1 яйце1 ч. л. сухих дріжджів1 ст. л. цукру1 ч. л. солі250 г пшеничного борошнаДля начинки:300 г курячого філе200 г печериць1 середня цибулина100 г плавленого сируСіль, перець, спеції за смакомТісто:У мисці змішайте тепле молоко, воду та яйце.Додайте цукор, сіль, сухі дріжджі та борошно.Перемішайте до однорідної консистенції.Накрийте миску рушничком і залиште на 15-20 хвилин у теплому місці, щоб тісто підійшло.Начинка (поки підходить тісто):Куряче філе наріжте кубиками.У сковороді розігрійте рослинну олію.Додайте курку, обсмажуйте 5 хвилин.Додайте нарізану цибулю та гриби, смажте на середньому вогні до випаровування рідини.Приправте сіллю, перцем і спеціями за смаком.Додайте плавлений сир, перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин до розплавлення сиру.Млинці:Розігрійте сковороду на середньому вогні.Виливайте тісто порціями, формуючи млинці діаметром 10-12 см.Смажте тільки з одного боку, поки не з'являться дірочки і поверхня стане сухою.Викладайте млинці обсмаженою стороною догори.Важливо: не пересмажте млинці. Якщо пересмажити, краї стануть сухими і млинці не будуть склеюватися. Краще трошки недосмажити, ніж пересмажити.Формувати млинці одразу, поки теплі . Формування трикутників:Покладіть начинку в центр млинця.Підніміть три краї млинця до центру, формуючи трикутник, і з'єднайте їх, злегка притискаючи пальцями.Серединка млинця залишається трохи відкритою, щоб було видно начинку.Запікання:Викладіть млинці на деко, змастіть вершковим маслом.Запікайте 10-15 хвилин при 180°C до легкої золотистості.Готово. Насолоджуйтесь ніжними, ароматними та такими смачними арабськими млинцями.

Джерело матеріала
loader
loader