Усе з'їдять та попросять добавки: як закрутити на зиму кабачки - рецепти
Усе з'їдять та попросять добавки: як закрутити на зиму кабачки - рецепти

Усе з'їдять та попросять добавки: як закрутити на зиму кабачки - рецепти

Пікантні мариновані кабачки досі залишаються смаком спогадів з дитинства. Знай.ua ділиться рецептами хрусткої закуски на зиму, яку обов'язково оцінять ваші гості.

Класичний рецепт маринованих кабачків

Інгредієнти:

  • кабачки - 1 кг;
  • вода - 1 л;
  • сіль - 2 ст.л.;
  • цукор - 2 ст. л.;
  • оцет 9% – 120 мл;
  • часник – 4 зубчики;
  • лавровий лист – 3 шт.
  • кріп - 3 гілки;
  • перець горошком – по 2 шт.;
  • запашний перець – по 1 шт.

Спосіб приготування:

Промийте кабачки та наріжте кружечками. Залийте їх окропом і залиште на 25 хвилин. Потім злийте воду, а кабачки розкладіть по стерилізованих банках, додаючи часник, кріп, лавровий лист та перець.

У каструлю налийте воду, додайте сіль і цукор, доведіть до кипіння. Коли сіль повністю розчиниться, влийте оцет. Гарячим маринадом залийте кабачки в банках і щільно закрутіть кришки.

Переверніть банки догори дном і перевірте, чи не протікають. Готові банки загорніть у теплу ковдру і залиште на добу. Потім перенесіть у прохолодне, темне місце для зберігання.

Кабачки, скріншот: Youtube

Рецепт маринованих кабачків у кетчупі

Інгредієнти:

  • кабачки - 1.5 кг;
  • сіль - 1 ст.л.;
  • вода – 3 ст.;
  • кетчуп чилі – 4 ст.
  • оцет – 30 мл;
  • гвоздика – 8 шт.;
  • перець горошком – 8 шт.;
  • цукор - 2 ст. л.

Спосіб приготування:

На дно кожної чистої півлітрової банки покладіть по 2 горошини чорного перцю та по 2 бутони гвоздики. Молоді кабачки наріжте кружечками й щільно укладіть у банки. Для маринаду закип’ятіть воду з цукром, сіллю та кетчупом чилі. Коли суміш закипить, додайте оцет.

Отриманим гарячим маринадом залийте кабачки, накрийте стерилізованими кришками й стерилізуйте банки близько 15 хвилин. Потім щільно закрутіть, переверніть догори дном і загорніть до повного охолодження.

Зберігати таку консервацію краще у прохолодному, темному місці - наприклад, у погребі або коморі. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 4 півлітрові банки.

Кабачки у кетчупі. Фото: скріншот із youtube.com

  • Раніше ми писали про цілу гору без рису: хитрощів для соковитих котлет, коли фаршу мало, а гостей багато.
  • Спробуйте приготувати домашній шашлик у духовці: смак літа без виїзду за місто, рецепт з курячою грудкою .
Джерело матеріала
loader
loader