Насолоджуємося сезонним продуктом цілий рік: як заготувати стрілки часнику на зиму
Насолоджуємося сезонним продуктом цілий рік: як заготувати стрілки часнику на зиму

Насолоджуємося сезонним продуктом цілий рік: як заготувати стрілки часнику на зиму

Мариновані стрілки часнику стануть чудовим додатком до улюблених страв у будь-яку пору року. Готувати їх легко, а враження завжди на найвищому рівні, розповідає 24 Канал з посиланням на BBC.

Рецепт маринованих часникових стрілок

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 1 кілограм часникових стрілок;
– 900 мілілітрів води;
– 2 столові ложки цукру;
– 1 столова ложка солі;
– 75 мілілітрів оцту;
– 15 горошин чорного перцю;
– 2 лаврові листки;
– 50 мілілітрів олії.

Приготування:

  1. Відберіть молоді стрілки часнику, обріжте жорсткі кінці. Залиште тільки м’які частини довжиною близько 10 – 15 сантиметрів.

  2. Закип’ятіть воду і опустіть туди стрілки на 3 хвилини. Потім одразу перекладіть їх у каструлю з холодною водою для швидкого охолодження.

  3. Коли стрілки охолонуть, перекладіть їх у чисту скляну банку.

  4. Для приготування маринаду налийте в каструлю воду, додайте цукор, сіль, кілька горошин перцю, лавровий лист і рослинну олію.

  5. Поставте на плиту, доведіть до кипіння та проваріть 2 хвилини.

  6. Після цього влийте оцет і залийте отриманим гарячим маринадом стрілки в банці. Закрийте кришкою й дайте охолонути.

  7. Зберігайте в холодильнику. Уже через 5 – 7 днів стрілки будуть готові. За цей час вони добре промаринуються й наберуться смаку.

Смачного!

Він здивує кожного: оригінальний шашлик з печінки.

Джерело матеріала
loader
loader