Будете робити щоліта: оригінальний рецепт шампанського з бузини
Будете робити щоліта: оригінальний рецепт шампанського з бузини

Будете робити щоліта: оригінальний рецепт шампанського з бузини

Цей напій ще й вважають корисним, бо цвіт бузини має різноманітні цілющі властивості. 24 Канал з посиланням на Факти ділиться рецептом домашнього шампанського з бузини.

Шампанське з бузини

  • Час: 50 хвилин (2 місяці бродіння)
  • Порції: 10 – 15

Інгредієнти:
– 10 літрів води;
– 15 квіток бузини;
– 1 кілограм цукру;
– 20 грамів лимонної кислоти.

Приготування:

  1. Зберіть квітки бузини і висушіть – температура повітря не повинна перевищувати 35 градусів.
  2. Налийте у каструлю воду, додайте бузину, цукор та лимонну кислоту. Усе перемішайте та залишити на 3 дні настоятися – до кінця кришкою не накривайте, щоб пішов процес бродіння.
  3. На 3 день процідіть рідину через марлю. Тоді налийте в пляшки й на 2 місяці залиште в темному прохолодному місці – не вище 4 – 5 градусів – у горизонтальному положенні (інакше вуглекислий газ розірве пляшки).
  4. Після того дістаньте шампанське з бузини й насолоджуйтеся ігристим смаком цього літнього напою.

Готово!

Теж приготуйте: іспанський коктейль "Сангрія".

Джерело матеріала
loader
loader