Себе інколи потрібно балувати: як смачно приготувати варено-морожені креветки
Себе інколи потрібно балувати: як смачно приготувати варено-морожені креветки

Себе інколи потрібно балувати: як смачно приготувати варено-морожені креветки

Креветки зазвичай продаються у замороженому вигляді, і для приготування їх не потрібно попередньо розморожувати. Готуємо окріп – і справу вже майже зроблено, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Whats in the pan.

Рецепт креветок

  • Час: 35 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів креветок:
– 1 літр води;
– 1 столова ложка солі.

Приготування:

  1. Промийте креветки під прохолодною проточною водою, потім акуратно зніміть з них панцир і видаліть кишкову жилку.

  2. Закип’ятіть велику каструлю води. Додайте сіль, добре перемішайте, щоб вона повністю розчинилася.

  3. Коли вода почне бурхливо кипіти, опустіть у неї підготовлені креветки.

  4. Варіть їх кілька хвилин, поки морепродукти не набудуть характерного рожевого кольору та щільної текстури.

  5. Одразу після варіння відкиньте креветки на друшляк і промийте під холодною водою, або ж швидко охолодіть у мисці з льодом, щоб зупинити процес приготування.

  6. Тепер креветки готові до подачі – вони чудово смакують з улюбленими соусами та напоями.

Смачного!

Запас на цілий рік: як смачно закрутити кабачки.

Джерело матеріала
loader
loader