Картопляні гнізда з ароматними грибами: зберігайте ідею ситної сімейної вечері
Картопляні гнізда з ароматними грибами: зберігайте ідею ситної сімейної вечері

Картопляні гнізда з ароматними грибами: зберігайте ідею ситної сімейної вечері

Коли хочеться чогось простого, але смачного й ефектного - приготуйте картопляні гнізда. Їх ще називають гніздами.Ця страва не лише вразить апетитним виглядом, а й потішить насиченим смаком.Запечена картопля з ніжною грибною начинкою - чудова ідея для ситної сімейної вечері, яку легко приготувати з доступних інгредієнтів. Зберігайте рецепт, щоб здивувати близьких уже сьогодні.картопля - 4 шт.гриби - 300 г;цибуля - 2 шт. ;сметана - 2 ст. л.;сир - 100 г;сіль;перець;рослинна олія.Картопля для фарширування повинна бути великою. Найкраще зварити її в мундирі заздалегідь і остудити в холодильнику, тоді з неї простіше вирізати серединку.Щоб картопляний човник вийшов більш рум'яним, перед запіканням змастіть його зовнішні стінки олією.Цибулю дрібно нарізати. Вибрати кілька гарних печериць і вирізати 8 тонких пластинок - вони знадобляться для прикраси фаршированої картоплі.Решту грибів подрібнити.Сир натерти на дрібній тертці. Частину додамо в грибний фарш, а другою посиплемо картоплю зверху.На олії або вершковому маслі обсмажити до рум'яного кольору цибулю, додати гриби. Обсмажити з цибулею до випаровування рідини (близько 7-10 хвилин). Додати частину сиру.Додати 2 ст.л. сметани, посолити (0,5 ч.л. солі), поперчити (пара щіпок). Перемішати. Обсмажувати грибний жульєн, помішуючи, ще 2-3 хвилини. Зняти з вогню.Чайною ложкою дістаємо картопляну м'якуш, підсолюємо човник і начиняємо грибами, посипаємо сиром і зверху кладемо шматочок грибочка.Деко змастити олією. Викласти картопляні заготовки. Запікаємо при 200° близько 20 хвилин до рум'яної скоринки.

Джерело матеріала
loader
loader