/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F3eb34785a7ef6df85bf35f94163fcb4a.jpg)
Підтримуємо своїх і бережемо здоровʼя: як відрізнити українську гречку від китайської
Для того, щоб точно переконатися, що у ваших руках продукт вітчизняного виробництва, потрібно звернути увагу лише на кілька деталей. Що саме допоможе відрізнити китайську гречку від української – розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Як відрізнити китайську гречку від української
Спочатку розгляньте форму гречки. Українська має рівні грані, натомість в східного продукту вони округлі. Китайська гречка також має темніший колір та менший розмір.
Не зайвим буде нагадати, що китайський товар матиме більш спокусливу ціну. Однак різниця у кілька гривень не вартує ризиків для здоровʼя та жертвування смаком.
Експерти кажуть, що під час приготування китайська гречка починає віддавати запахом горілого. Якщо ви почали готувати гречку і відчуваєте подібний аромат, то ні в якому разі не вживайте її.
Причина – наявність занадто великої кількості рутину. В китайській гречці його в 5 разів більше, аніж в продукції наших виробників.
Зникне зі столу за кілька хвилин: найкращий рецепт сніданкового паштету.

