П'ять найсмачніших ситних сніданків на кожний день тижня, які готуються за 10 хв
П'ять найсмачніших ситних сніданків на кожний день тижня, які готуються за 10 хв

П'ять найсмачніших ситних сніданків на кожний день тижня, які готуються за 10 хв

Ситний сніданок приготувати досить легко, якщо наперед скласти меню і купити потрібні продукти.Ось орієнтовний список продуктів, пише ukrainky.Кількість визначайте самі з огляду на кількість членів родини та їхні вподобання:десяток яєць;сир твердий і кисломолочний;вівсянка (або гранола, мюслі чи рис);молоко;йогурт;хліб;бекон (шинка);будь-які овочі та фрукти.І не думайте пропускати сніданок. Не поснідаєте повноцінно зранку, переїсте вдень і ввечері.Потрібно:150 г вівсяних пластівців;вода чи молоко;доповнення на вибір: варення, мед, какао, перетерте з цукром (1:1); 1 ст. л. заморожених ягід; або жменька подрібнених сухофруктів, горіхів.Готуємо. Пластівці викладаємо у тарілку. Кладемо щось із обраних смаколиків. Заливаємо окропом або щойно кип'яченим молоком. Накриваємо кришкою і залишаємо на 10-15 хвилин. Можна просто зварити вівсянку (рис) і додати все це у варену кашу. Ще й мед чи варення до смаку.Потрібно:200 г домашнього сиру;3 ст. л. борошна;1 маленький банан;1 яйце;2 ст. л. цукру;по дрібці ваніліну і солі, мед і олію для смаження.Готуємо. Розминаємо виделкою (або в блендері) банан до стану пюре. Змішуємо з сиром, додаємо решту інгредієнтів та спеції, окрім олії і меду.Якщо тісто буде надто рідким, додаємо ще трохи борошна. Смажимо, як звичайні сирники. Поливаємо медом.Потрібно:хліб (тости);яйце;1 л води;1,5 ст. л. оцту;твердий сир;шматочки шинки або слабосолоної риби;будь-які овочі, листя салату.Готуємо. Обсмажуємо тости. Водночас готуємо пашот. У банячку доводимо до кипіння 1 л води, солимо і додаємо оцет. Беремо ложку і перемішуємо воду швидко, щоб у центрі утворилося заглиблення. В неї хутко вбиваємо сире яйце. Варимо 2-3 хвилини. Виймаємо яйце ложкою.На тости кладемо овочі, листочок салату, сир. Зверху пашот. З кавою смакує неймовірно.Потрібно:блендер;1 склянка йогурту;будь-які попередньо розморожені чи свіжі сезонні фрукти з м'якоттю (банан, хурма, ягоди), крім цитрусових;1 ст. л. вівсяних пластівців (бажано попередньо запарити в окропі) або мюслі чи гранола, мед.Готуємо. Фрукти чистимо, залишаємо лише м'якоть. Кладемо всі складники в чашу блендеру. Збиваємо до консистенції коктейлю. Рідкий сніданок готовий.Потрібно:форма для кексів (бажано силіконова);яйця (кількість залежить від порцій);бекон (нарізаний смужками) чи пластівці шинки;овочі (будь-які, подрібнені кубиками);твердий сир (потертий);сіль, перець.Готуємо. Вмикаємо і добре розігріваємо духовку. Збиваємо яйця з сіллю-перцем. У кожну формочку викладаємо кільцем бекон або застилаємо дно шматком шинки. (Якщо нема бекону, змащуємо стінки форми маслом чи олією). Кладемо нарізані овочі, заливаємо яйцями, зверху присипаємо сиром. Запікаємо при 180С 7-10 хвилин.На вихідні, коли зранку нікуди не треба квапитися, можна насмажити на сніданок млинців або оладок.

Джерело матеріала
loader
loader